Celebrity News

Marija Žeželj za "Story": Naučila sam da kontrolišem emocije

Marija Žeželj, srpska manekenka sa impresivnom svetskom karijerom za svoju 21 godinu postigla je zaista mnogo.

Marija Žeželj za "Story": Naučila sam da kontrolišem emocije

Učestvuje u svetskim nedeljama mode radeći revije slavnih dizajnera, fotografiše se za kampanje najpopularnijih modnih brendova današnjice, iza sebe ima jedan roman, „jutjub” kanal i pevačku karijeru.

Lepa Novosađanka Marija Žeželj sa stalnom adresom u Njujorku tu se ne zaustavlja. Najnoviji njen poslovni poduhvat jeste osnivanje sopstvenog modnog brenda koji se bavi dizajniranjem i izradom dukserica. Svojevremeno najmlađa umetnica koja je potpisala ugovor s muzičkom izdavačkom kućom ima velike planove za budućnost i ne plaši se poraza. Otkriva da je ranjiva i emotivna, ali da to ne pokazuje u javnosti, kao i da neuspeh može biti učitelj onom ko je mudar i zna da izvuče pouke.

 

 Kako ste odlučili da napravite svoj proizvod i koja je priča vašeg brenda?

- U prethodnih nekoliko godina imala sam veliku želju da osnjem svoj brend. Nešto što sam lično kreirala, što predstavlja mene. Od samog početka moje „jutjub” karijere imala sam blizak i poseban odnos sa svojim pratiocima. Izdala sam 2016. godine tinejdž roman “Moj slatki život” i prvi put se povezala s pratiocima na dubljem nivou. Imali su mogućnost da kroz roman shvate moj način razmišljanja i perspektivu, kao i iskustva kroz koja sam prolazila kao tinejdžerka. Bila sam za njih više od devojčice ispred kamere koja priča o “beauty” savetima. Postali smo prijatelji. Često sam imala pristup njihovim životima i problemima preko brojnih poruka koje su mi slali.

Tako je sve počelo. Nakon brojnih velikih projekata poslednjih godina, danas ponosno mogu da kažem da sam lansirala sopstveni brend “MACHiKA”. On nosi moj lični pečat i namenjen je mojim pratiocima. Prva kolekcija je sačinjena od tri modela duksa, svaki nosi svoju poruku i energiju. S prednje strane se nalazi motivacioni citat koji prati fotografiju na poleđini. Svi koji poznaju mene i moj rad, znaju da uvek pokušavam da motivišem ljude oko sebe.

Zašto ste odlučili da kreirate baš dukserice?

- Kreirala sam proizvod koji je po mom ukusu. Volim da nosim garderobu koja je komforna. Posedujem ogromnu kolekciju “oversized” dukseva i oni su moj omiljeni komad odeće kada želim da se osećam udobno! Takođe, moji duksevi su uniseks, svako može da ih da nosi.


Marija Žeželj priznaje da joj je život u Njujorku proširio vidike i pomogao da sazri

Kakav je životni trag na vas ostavila svakodnevica u metropoli poput Njujorka i koliko je uticao na širenje slobode vašeg, već kosmopolitskog duha?

Miloš Nadaždin

 

 

- Život u Njujorku mi je pružio potpuno novu perspektivu, proširio mi vidike i pomogao da bolje shvatim na koji način svet funkcioniše. Stekla sam nova poznanstva, upoznala nove kulture, dobila nova saznanja i iskustvo koje će mi značiti. Njujork mi je pružio velike izazove koji su očvrsnuli moj karakter i dali mi novi nivo zrelosti. Mislim da svako ko ima priliku da oseti energiju tog grada, bar na neki manji period, treba da je iskoristi.

Druga strana medalje njujorškog života mora da je nostalgija za rodnim Novim Sadom. Kako se borite protiv nje?

- Oduvek sam volela da putujem. Nikada mi nije smetalo da budem sama tokom nekog perioda, daleko od prijatelja i porodice. Ali nostalgija za rodnim gradom je svakako prisutna. Posle određenog vremena u inostranstvu nedostaje mi porodica, ali i prijatelji, moj rodni grad… Za sada sam napravila balans – putujem dosta tokom godine i s vremena na vreme se vratim kući da vidim svoje najbliže i da se restartujem.

Šta iz Novog Sada priželjkujete da imate u Njujorku i obrnuto, kada ste u vašem gradu? Šta primećujete da mu nedostaje?

- Više puta sam rekla da se u Njujorku osećam kao kod kuće, ali nije baš uvek tako. Mislim da je to glavna stavka koja mi fali dok sam u inostranstvu – osećaj doma. Posao modela je zahtevan, prvenstveno zato što ste konstantno u pokretu i zapravo “živite u koferu”. Ali to donosi i mnoge prednosti. Imate priliku da putujete svetom i obilazite neverovatne destinacije. Njujork ne možemo da poredimo ni s jednim gradom na svetu. Veoma je poseban. Kad god ga napustim, posle kraćeg perioda poželim da se vratim, kao da me neka energija vuče ka njemu.

Kako su vaši modni agenti i kolege reagovali kada su čuli da pokrećete vaš biznis?

- Velika je sreća što kraj sebe imam divne prijatelje i saradnike. Oni su moja velika podrška kroz svaki projekat koji sam do sada lansirala. Veoma to cenim, jer je prava retkost imati ljude koji će vam pružiti toliko podrške i ljubavi. Znam da mogu da računam na njih.

Marija Žeželj otkriva koliko je pandemija koronavirusa uticala na modeling sektor

Da li se pribojavate što ulazite u privatno preduzetništvo ili nemate sumnje da će brend naići na veliki uspeh?

- Uvek postoji određena doza rizika kada ulazite u neki projekat. Bitno je da ne sumnjate u sebe i da nikada ne odustajete. To je ono što će vas dovesti do cilja i pružiti vam uspeh na duge staze. Od svoje petnaeste godine sam na neki način u vodama preduzetništva. “Jutjub” kanal i saradnje s brendovima pružili su mi priliku da s malo godina naučim kako izgraditi brend i biznis. Smatram da je to velika retkost i da ću imati još veću korist od tih saznanja za velike projekte u budućnosti. Takođe smatram da je i neuspeh veliko iskustvo i prednost za ljude koji iz njega umeju da izvuku pouku. Život je pun uspona i padova, a ukoliko nešto ne pokušamo, nećemo ni znati kolike su nam mogućnosti.

Miloš Nadaždin

 

 

Korona je uticala na sve sfere zanimanja, kako je u vašem modeling sektoru? Ima li posla i koliko?

- Pandemija je drastično uticala na modeling industriju. Samim tim što je onemogućeno putovanje u druge države, sprečena je bilo koja vrsta angažmana. Trenutno je malo bolja situacija, ali ima mnogo manje posla nego ranije. Imam sreću da se bavim profesijom koja funkcioniše onlajn i ova situacija nije toliko uticala na moj rad na društvenim mrežama. Ne ide sve istim tokom kao pre pandemije, ali nije sve stalo u potpunosti. Ovo je uticalo na sve nas da malo usporimo, razmislimo, suočimo se s novom situacijom i prilagodimo se. Smatram da je moć prilagođavanja novim situacijama i prihvatanje promena veoma bitna za svakog čoveka.

Kakvi su vam planovi za naredni period, kako poslovno tako i privatno?

- Trenutno sam fokusirana na svoj brend i dalji razvoj novih proizvoda. Takođe, dosta sam posvećena društvenim mrežama i uživam kreirajući sadržaj za moje pratioce. Planiram i da putujem ukoliko bude mogućnosti za to. Fokusirana sam na lični razvoj jer sada za to imam vremena. Čitam knjige, usavršavam engleski i pravim velike planove, kako na poslovnom tako i na ličnom planu. Veoma se radujem 2021. godini i mislim da će nam doneti mnogo pozitivniju energiju.

 

Da li ste krhke, emotivne i ranjive prirode ili ste jaki? Koje su vaše dominantne crte karaktera?

- Imam veoma čvrst stav, možda zbog svoje tvrdoglavosti. Veoma sam uporna kada želim nešto da ostvarim, nikada ne odustajem, ali isto tako umem da saslušam savet i da se korigujem ako uvidim da grešim. Mogu reći da postoje trenuci kada sam dosta emotivna, ali se to uglavnom dešava kada nisam okružena ljudima. Odmalena sam bila povučena i nisam delila svoje najdublje emocije s drugima. Ono što je najbitnije jeste to da znam kako da ih kontrolišem i poznajem sebe dovoljno da predvidim svoje reakcije. To mi pomaže da ostanem u balansu i ne pravim nagle poteze zbog kojih bih možda zažalila.

 

Komentari (0)

Loading