Celebrity News

Strah koji grči telo: Nakon Milene Radulović progovorila i Hana Selimović

Hana Selimović pružila je veliku podršku svojoj koleginici Mileni Radulović koja je pre samo dva dana u javnost istupila s gorkom istinom. Hana je putem statusa na Fejsbuku otkrila da je i ona iz te škole izašla istraumirana, iako nije doživela Milenin scenario...

Strah koji grči telo: Nakon Milene Radulović progovorila i Hana Selimović

Začarani krug polako se prekida i čini se da istina polako isplivava na površinu. Nakon Mileninog strašnog priznanja da ju je silovao učitelj glume kad je imala 17 godina, mnoge devojke koje su u sebi nosile teško breme dugogodišnje traume, konačno su istupile s istinom. Milenina hrabra odluka podstakla je mnoge da progovore, a podršku zajedno s drugim devojkama dobila je od svih kolega i prijatelja.

Hana Selimović o svom iskustvu koje nosi iz škole glume pisala je na Fejsbuku, a njen status prenosimo vam u celosti.

- Milena Radulović je uradila jednu važnu stvar. I u ovako jezivim situacijama je praznik prisustvovati ženskoj hrabrosti i snazi. Ja sam 13 godina išla u tu dramsku grupu. Nisam doživela njen scenario. Dakle, nisam bila seksualno zlostavljana. Ali odande nisam izašla bez trauma. I to svi ljudi koji me bolje poznaju, znaju - počela je Hana, a zatim nastavila: 

Facebook screenshot

 

– Olakšavajuće je znati da to nije neko nedodirljivo zlo koje se perpetuira, bez ikakvih posledica, bez sumnje, olakšanje je da te stvari ipak ne mogu da prolaze večno, još uz aplauze o vrsnoj pedagogiji. Dugo nakon odlaska odatle sam se osećala usamljeno u svom doživljaju grupe, ali sam tada, kao i dalje veoma mlada osoba prosto zanemarila činjenicu da je tu mnogo uplašenih i ko zna kojim sredstvima obeshrabrenih ili ucenjenih devojaka koje ćute. Sada više ne. Ono što pak jesam znala jeste to da deci mojih prijatelja nikada ne bih rekla: „Idite na tu audiciju”. I da, kao što kaže Milena, ovo nije nikakav „me too” pokret, ovo je situacija u kojoj se radi o zlostavljanju maloletnica. Zagrljaj za Milenu, i svaku drugu devojku koja je doživela, preživela i sada istupila – napisala je Hana Selimović u svom statusu na „Fejsbuku”.

Hana Selimović o virusu korona: Ljudima želim oporavak, kapitalizmu-ne!

Glumica Milena Radulović u iskrenoj ispovesti ispričala je traumu koju je doživela u školi glume Miroslava Mike Aleksića. Ona je poznatog vlasnika škole glume prijavila za silovanje i seksualno uznemiravanje sa još nekoliko devojaka koje su preživele isto.

– Neizmerno sam ponosna što devojke i ja posle određenog vremena zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije „me too” pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od narcisoidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup, kao i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna devojčica, devojka ili žena ne sme da proživi, ili ne daj bože, proživljava bilo šta slično – kaže Milena Radulović.

Milena je istakla da nije poznavala dve devojke koje su zajedno s njom prijavile Aleksića policiji. 

– Ovo nije pitanje lične satisfakcije, ovo se mora zaustaviti, jer se dešava sada, ovih dana. Ako ćutimo, mi smo svedoci, dozvolili smo zlo! Znam da se moj glas čuje više, a i najstarija sam od devojaka koje su ga prijavile. Osećam ogromnu odgovornost prema toj deci, prema društvu, ali i prema sebi. Ovo je stvar koja mora da se dovede do kraja. Radimo ovo hladne glave. Očekujemo podršku, jer pedofiliju ne može da podrži niko. Ne plašim se osude javnosti, više nemam razloga da se bilo čega plašim. Takođe, nadu i snagu ulio mi je besprekoran rad nadležnih koji su momentalno imali sluha za našu situaciju. Mi govorimo o silovanju maloletnica koje su godinama u kontaktu s monstruoznim manipulatorom koji nije samo izmanipulisao devojčice, svoje učenice i njihove roditelje već celo društvo, svaka osoba koja je čula čuveno ime i prezime i imala pozitivno posredno ili neposredno mišljenje o ovom čoveku njegova je žrtva koliko i mi – rekla je Milena Radulović za „Blic”. 

Miroslav Aleksić biće saslušan danas, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saznaje „Blic".

Komentari (0)

Loading