Celebrity News

Dragan Bjelogrlić o hrabrim glumicama: Srce mi se grči zbog njihovog bola

Glumac i producent, Dragan Bjelogrlić (57) pružio je veliku podršku Mileni, Ivi i ostalim devojkama koje su prethodnih dana uzdrmale Srbiju svojim bolnim priznanjima.

Dragan Bjelogrlić o hrabrim glumicama: Srce mi se grči zbog njihovog bola

Legendarni glumac Dragan Bjelogrlić zahvalio je glumicama i svim mladim devojkama koje su anonimno prijavile profesora i vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića, za kog tvrde da ih je seksualno zlostavljao...

Prvo javno pojavljivanje Milene Radulović nakon šokantnog priznanja

Bjelogrlić je u autorskom tekstu za „Nedeljnik" naglasio da se divi Mileni i Ivi, a njegov tekst prenosimo vam u celosti:

– Devojke, do juče devojčice, žrtve monstruoznog zločina su progovorile. Nisu samo izašle hrabro u javnost sa svojim bolom i dubokim ožiljcima nego su se organizovale i odlučile da zločinca pošalju u zatvor. Divim im se i klanjam dok mi se srce grči zbog njihovog ogromnog bola. Zahvaljujem im do neba, što za razliku od prethodnih generacija, koje ne osuđujem, nisu htele da kroz život koračaju pognute glave, mireći se sa činjenicom da žive u društvu koje je naviklo na nepravdu gomilanu decenijama. Nisu pristale na ćutnju i ravnodušnost koja bi u godinama koje slede polako metastazirala u gubljenje vere u čoveka, pravdu, čast, u smisao postojanja. U ime generacije koja nije našla snage da se odupre cunamiju istorijskih potresa, u ime generacije koja je zbunjena i jadna dozvolila izgradnju poremećenog sistema vrednosti u kome će zločinci, ubice, secikese i moralne nakaze biti ljudi od ugleda, izvinjavam im se i klanjam, ne tražeći da nam oproste. Nismo zaslužili njihovo razumevanje. Veliko hvala što su nas, bar na trenutak, probudile iz duboke uspavanosti i ravnodušnosti, koju smo prihvatili kao filozofiju života – napisao je Bjelogrlić. 

Tajči iskreno o zlostavljanju i surovim komentarima - Kriva si, šta si imala na sebi?

Iskustva mladih glumica ustalase Srbiju, podsetite se njihovih potresnih prznanja...

Milena Radulović pre nekoliko dana prva je istupila i javno progovorila o tome šta je preživela. Učitelja glume i priznatog pedagoga Miroslava Aleksića optužila je za silovanje iznevši strašne detalje ovog monstruoznog dela. Aleksića ju je silovao kada je imala 17 godina...

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom, ponavljalo se – rekla je Milena u svojoj ispovesti.

– Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! – rekla je Milena.

Strah koji grči telo: Nakon Milene Radulović progovorila i Hana Selimović

– Mika je vodio računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto toliko užasno. Najstrašnije je što je teren pripreman godinama, od ranog detinjstva, od strane jednog monstruma, a devojke koje su sa mnom i ja ne možemo da dozvolimo da neko proživi ono što smo mi. Ovo nije osveta, iako je i ta faza u meni postojala, ali je davno završena. Sve mi, žrtve Miroslava Aleksića, ulazimo u ovo zato što je nedopustivo da se više i dan ćuti. Neke devojčice, rođene 2003. ili 2004. godine, upravo prolaze kroz takvu vrstu torture – rekla je Milena Radulović i dodala: 

– Neizmerno sam ponosna što devojke i ja posle određenog vremena zajedno stajemo ovome na put. Ovo nije „me too” pokret, apelujem da govorimo o silovanju maloletnih lica, monstruozno izmanipulisanih od narcisoidnog psihopate, koje je Aleksić pripremao za čin odmalena. Moje obraćanje javnosti usmereno je na podršku svim prethodnim žrtvama (a ovo traje 35 godina) da se jave tužilaštvu, bez straha, jer će naići na profesionalan rad i pristup, kao i na sve žrtve bilo kakvog seksualnog uznemiravanja ili silovanja. Niste same, nijedna devojčica, devojka ili žena ne sme da proživi ili, ne daj bože, proživljava bilo šta slično – kaže Milena Radulović.

Oglasila se i Branka Katić: Mika mi je govorio da sam glupa, često bi me rasplakao!

Nakon Milene istupila je Iva Ilinčić koja je takođe priznala da je bila seksualno uznemiravana. 

- Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak - priča Iva Ilinčić koja ističe da se o zlostavljanju koje su preživljavale u Mikinoj školi glume nije pričalo, čak ni između drugarica. Sada sa 24 mislim da sam bila deo neke sekte, tada nisam to razumela. Mislila sam da je to ne druga porodica, već naša proširena porodica - navodi Iva Ilinčić.

Istina oslobađa, Iva Ilinčić progovorila: Stidela sam se zato što me je Mika zlostavljao

Iva Ilinčić u svom priznanju istakla je da je ćutala punih šest godina iz straha, osude i omalovažavanja... Nikome nije rekla, ni roditeljima ni tadašnjem dečku

- Bukvalno nikome nisam rekla. Ni mami, ni tati, ni sestri, ni tadašnjem dečku, sadašnjem... Nikome. Ne znam kako to da objasnim. Stidela sam se, preuzela sam njegovu sramotu, osećala sam se kao saučesnik. Bila sam mala, nisam shvatala da nisam saučesnik, već žrtva jednog izrazito inteligentnog čoveka koji je stalno govorio da me zna u dušu. I stvarno me je znao. On je imao isti sistem sa svakom žrtvom, znao je kako da se približi i koliko god ti kod kuće smišljaš šta ćeš mu reći, sledeći put kada te napadne, plašiš se i vraćaš se, jer ne želiš da izađeš iz svoje grupe... Dokle to ide? Ne želiš da on misli loše o tebi. Ne želiš da on misli da nisi spremna da uradiš sve za njega. Konstantno postavlja stvari da ti je dao ceo svet na dlanu, ponavlja “ja sam vama potreban, ne vi meni”, a mi kao mantru to slušamo 10 godina - priča Iva Ilinčić i dodaje: 

Zašto je Milena Radulović krila strašnu tajnu punih 9 godina, ovo je odgovor!

- Ubeđena sam da je ovo počelo mnogo pre nas. Njegova moć je bila u tome što je verovao da nijedna od nas neće govoriti. I nije do sada. Dok Milena koja je najhrabrija nije povukla sve nas i dala nam krila da se oslobodimo. Kada su ga uhapsili, ja sam takvo oslobođenje osetila, kao nikada ranije u životu, nisam ni bila svesna tereta. Možda će zvučati glupo, ali to je bila kao neka hipnoza. Ja sam godinama nakon grupe sa njim bila u dobrom odnosu. Bio je prisutan na Akademiji, gledao je neke moje ispite, ja i dalje sebi nisam mogla da objasnim da je to nešto loše. Četiri godine su mi bile potrebne da shvatim da sam zlostavljana. Kada sam krenula da raščlanjujem to na psihoterapiji, shvatila sam da je to težak oblik zlostavljanja, psihičkog, seksualnog, emotivnog, svakog - navodi Iva Ilinčić za „Blic“.

Komentari (0)

Loading