Celebrity News

Hari Varešanović: S godinama sve manje stvari radim ispravno

Hari Varešanović je zbog muzike i ljubavi prema ženama u prošlosti bio spreman na svakave ludorije. O ljubavi i greškama, o odnosu s naslednicima, harizmatični muzičar govori za „Story“.

Hari Varešanović: S godinama sve manje stvari radim ispravno

Zbog muzike i ljubavi prema ženama, frontmen grupe “Hari Mata Hari” Hari Varešanović (59) tvrdi da je u prošlosti bio spreman na svakakve ludorije. Mnoge je i napravio, a budući da je ponekad umeo i da pretera i da mu je bure grešaka često bivalo prepunjeno, s godinama je svoj temperament znatno smirio. Za to je u najvećoj meri zaslužna njegova supruga Jasminka Ištuk, kao i sinovi Damir, Mak, ćerka Nađa i unuci Kan i Ishak, koji su njegov najveći ponos i najsuroviji kritičari. Novu pesmu “Ja sam sám što nemam tebe” ocenili su jakom peticom, a lepo je prošla i kod brojne publike, koja je više od pet godina čekala da Hari objavi nešto novo. O popularnom hitu, odnosu s naslednicima, ljubavi i greškama, harizmatični muzičar govori za „Story“.

Budući da ste uprkos ovom ludom vremenu i pandemiji koronavirusa, radi promocije nove numere prvo otputovali u Sloveniju, a zatim i Srbiju, stiče se utisak da vas entuzijazam s početka karijere nije napustio?

- Kod nas na ovim prostorima uvek je vreme i nevereme. Bilo je i gorih dana. Naš posao se tumači kao nešto glamurozno, što možda i jeste u samoj završnici. Istovremeno je vrlo naporan. 

Da li vam teško pada to što novi singl ne možete publici da predstavite i na nastupu?

- Nakon 30 godina rada, profesionalna pauza baš mi prija. Odmorio sam se i uspeo da pronađem vreme za drugare i sve ono što ranije nisam mogao da radim. 

 

 

Pisalo se da već godinama živite na relaciji Minhen–Sarajevo, u kojoj meri se to, zbog pandemije, promenilo?

- To “živim na relaciji Pariz-Beograd” su nebuloze. U ovom poslu nema bogataša, lažu svi, osim ako im neko nije dao pare. U Sarajevu sam već godinama. Istina je da sam tokom rata, kako me ne bi ubili, sa suprugom i sinom pobegao u Kranjsku Goru, a zatim u Švedsku i Finsku, gde sam radio kao producent, ali sam se isto tako po okončanju vratio, okupio bend i sad sam tu.

Kazali ste da ste muziku zavoleli zahvaljujući svom dedi koji je na violini svirao sevdalinke i naučio vas osnovnim pravilima ponašanja prema umetnicima. O čemu je reč?

- Učio me je da se sluša jedan, da ne pevaju svi uglas, niti pričaju. Bio je pomalo namćorast, umeo je čak gudalom po glavi da me udari.

Da li se na sličan način vi ophodite  prema vašim unucima i deci?

- Nova su vremena, ne zanimaju nas iste stvari. Trudimo se da unuke vodimo u prirodu, da imaju odnos sa životinjama i probude ljudskost u sebi i objasnimo im da nije sve u igricama. Što se Nađe, Maka i Damira tiče moram da priznam da tu više niko nikoga ne sluša. Istini na volju, kako s godinama sve manje stvari radim ispravno ne bi ni voleo da me čuju. Uspešni su u svojim karijerama. Nisu “tatina deca”, već imaju svoj identitet. Za njihovo odgajanje najzaslužnija je moja bivša supruga Aida.

 U medijima se može pročitati da ste svojevremeno bili šarmer i zavodnik, zbog čega ste delimično okončali prvi brak. Da li vam je to u odnosu sa Jasminkom ikada pravilo problem? 

- Kako to mislite bio? (smeh) Znate kako javne ličnosti su uvek u centru pažnje i na ledu. Prirodno je da se nekada i okliznu.

 

 

 Koliko puta ste, kao što tvrdite u novoj pesmi, imali prilike da zbog ljubavi popijete čašicu više, preko mere i bez stida i da li vam se to i danas događa?

- Retko. Ostario sam, a i pravo da vam kažem toliko sam budalaština u životu napravio, bure sam prepunio, vreme je bilo da s tim prestanem.

 Da li je to uticalo na uspostavljanje sklada u vašem braku?

- Kao neko kome se čini da je 150 godina u braku reći ću vam da su za sklad potrebni hrabrost, mudrost i spokoj. Da shvatiš na šta ne možeš da utičeš, boriš se za ono na šta možeš i budeš mudar da to dvoje odvojiš. Takođe, dosta zavisi od toga kako je sve počelo, radi koristi, privlačnosti, seksualnosti, tek kasnije te neko inficira ljubavlju. Postoji i doba inkubacije, pa injekcije.

Koliko često je potrebno dodavati injekcije ljubavi?

-  Nekada ih je džabe dodavati jer ne mogu da se prime, dok se događa i da samo od sebe traje. Ljubav zna biti neukusna i ukusna. Svega tu ima. Što kažu između muškarca i žene je sasvim jedno ušinuto stanje koje može biti sjajno, ali i destruktivno.

 

 

Komentari (0)

Loading