Celebrity News

Mileva Pavlović: Nesvakidašnja ljubavna priča krunisana venčanjem na Maldivima

Mileva Pavlović nesvakidašnju ljubavnu priču krunisala je bajkovitim venčanjem na Maldivima, na plaži, u vreme zalaska sunca.

Mileva Pavlović: Nesvakidašnja ljubavna priča krunisana venčanjem na Maldivima

Sam boravak na odredištu kao što su Maldivi mnogima bi bio magija za sebe, ali iskustvo koje književnica i TV autorka, prof. dr Mileva Pavlović (55) nosi sa ovog ostrva bajkovito je na sasvim poseban način. Naime, sa suprugom Đokom Janjuševićem (49), s kojim je proslavila deset godina braka, odlučila je da taj lep jubilej obeleži upravo dalekim putovanjem, ali i novom ceremonijom koju su tamo upriličili, na kojoj su u krajnje romantičnoj atmosferi obnovili zavete odavno date jedno drugom.

– Oduvek sam maštala da ovaj čin ostvarim sa čovekom koga dugo, istinski i duboko volim i poštujem. Simbolika obnavljanja zaveta je potcrtavanje činjenice da ljubav može da traje ukoliko se oba partnera trude i, bez zadrške i ograničenja, posvećuju jedno drugom. Ni suprug ni ja ne volimo velike bučne obrede, tako da su Maldivi, sa svojom egzotičnom intimom, bili pravo mesto za iskazivanje ljubavi i za još jedno tiho šaputanje zaveta pred matičarem, u zalasku sunca. Sami, bosi, prepušteni emocijama. U našem građanskom venčanju sam uživala, smejala se i bila vesela, na ovom sam bila emotivna, sa suzama radosnicama i obuzeta posebnom emotivnom i ljubavnom aurom. To je bio događaj koji je klizio kroz san iz kog ne želite da se budite – priča nam Mileva odmah po povratku sa čarobnog ostrva i navodi da se za ovo iskustvo poklopio niz lepih podudarnosti.

Pročitajte: Venčanje u doba korone - Najlepši dan u životu Milice Janketić (FOTO)

Privatna Arhiva

 

 

– Suprugov rođendan i Novu godinu dočekali smo u Dubaiju, iz kog smo 3. januara krenuli na Maldive. Venčanje je upriličeno 6. januara, u vreme zalaska sunca, na plaži, gde su od jutra tog dana krenule pripreme. Postavljen je venac od cveća, srce u pesku je obeležavalo mesto gde mi treba da stojimo, burme su bile čuvane u plavoj morskoj zvezdi, šampanjac, torta i sertifikat su bili spremni. Dobili smo prirodno cveće koje sam nosila u ruci i kosi, a suprug oko vrata. Prisutan je bio matičar, svedok i fotografi. Oko nas na plaži bilo je turista koji su uživali u ritualu koji je trajao oko 45 minuta. Pojavili smo se u bagiju okićenom cvećem koji je u zakazano vreme stigao pred našu vilu. Venčanje nam je uveličalo sunce koje je čarobno zalazilo u tom trenutku i omogućilo nam fantastične fotografije, more čiji su talasi šuštali, reči koje smo ponavljali za matičarem kao u ljubavnom transu i ptice koje su se oglašavale. Jednom rečju, čarolija – priseća se književnica koja je još davno potvrdila da je u suprugu pronašla idealnog životnog partnera.

Privatna Arhiva

 

 

– Suprug i ja imamo nesvakidašnju ljubavnu priču. Upoznali smo se pre više od dvadeset godina, na moru u Crnoj Gori, gde su naši roditelji sagradili kuće. On je i tada pokazivao naklonost prema meni, no ja sam bila previše obuzeta karijerom, televizijom, a on je, budući mlađi od mene, još bio student. Na moju opasku da je još uvek mlad za mene, zamolio me je “da ga sačekam da poraste”. Tako je i bilo. Našli smo se pre deset godina na toj istoj plaži i više se nismo razdvojili. Nisam bila od onih romantičara koji veruju u ljubav, naročito zato što mi moj prvi brak ni po čemu nije prijao niti odgovarao. Nošena neprijatnim iskustvom, koje je i on u međuvremenu imao, našu ljubav sam stavljala na iskušenja i postavljala mu razne zamke kojima sam, valjda, želela da proverim i svoje i njegove emocije i ponašanje. Stoički je podneo sve izazove koje sam stavljala pred njega i na kraju, kako on ume da kaže, “pred ljubavlju svi kapituliraju”, uistinu se predala. Sklona sam verovanju, a i iskustvo mi tako nalaže, da je za jednu kvalitetnu vezu potrebno da se iskuse promašaji i neuspesi kako bi ovu pravu i istinitu doživljavali sa uvažavanjem i poštovanjem. Oboje smo ušli u brak sa ožiljcima iz prethodnih brakova, tako da istinski gajimo našu ljubav – kaže nam autorka kojoj je proteklih deset godina sa suprugom potpuno promenilo svet.

Privatna Arhiva

 

 

– Ponašamo se kao da smo na početku veze, otkrivamo jedno drugo, posvećujemo se međusobnim interesovanjima, poslovima i idejama. U proteklih deset godina odigralo se bezbroj događaja, promenili smo nekoliko modela življenja, gradova i država u kojima smo boravili. Poslednje dve godine živimo u Opatiji, što je još jedno ostvarenje naših životnih snova. Kuda će nas odvesti ova nova decenija, videćemo – zaključuje Mileva.

 

 

Komentari (0)

Loading