Celebrity News

Tajna dobrog izgleda Salme Hajek u 54. godini

Tajna dobrog izgleda Salme Hajek intrigira sve. Glumica koja ima pedeset četiri godine otkriva kako uspeva da izgleda znatno mlađe, negovano i i jedro, a u isto vreme vrlo prirodno

Tajna dobrog izgleda Salme Hajek u 54. godini

Glumica njenih godina, koje su se u svetu filmske industrije uspešno zadržale uz mogućnost pažljivog biranja projekata, nema mnogo. Obično kada pređu pedesetu, surova holivudska pravila, nametnuta zbog pritiska društva i večite želje za eksploatisanjem mladosti, nateraju umetnice da prihvataju sve što im se ponudi. A ne nudi im se mnogo... Jedna od retkih koja je promenila pravila u tom svetu jeste Meksikanka Salma Hajek (54), koja bira projekte i dragoceno vreme radije troši na porodicu nego na loša ostvarenja. 

Žene širom sveta očarane su njenom mladolikošću ali i potpuno prirodnim izgledom. “Ili nije radila nikakve ozbiljnije zahvate ili ima mnogo dobrog estetskog hiruga”, neki su od brojnih komentara na ovu temu. Sama Salma, koja je u zavidnoj formi, otkrila je nekoliko svojih beauty rituala, a među savetima ističe prvenstveno dovoljan broj sati sna. Jedna od najzgodnijih svetskih glumica otkrila je da obožava šminku i da je s radošću često kupuje. 

Tajna dobrog izgleda Salme Hajek: Za dobar izgled važni su kvalitetan san, trening i vrhunska kozmetika

 

 

– Dosta koristim šminku. Ne svakog dana, jer pokušavam da zaštitim kožu i da joj pružim odmor, ali kada se šminkam, onda se trudim da prekrijem svoje lice bazom, ali i da ga konturišem kako bih ispravila sitne nedostatke. Volim da koristim puder koji izgleda prirodno kao bazu. Onda dodajem rumenilo, koje uvek popravi izgled.

Glumica koja deluje bar deceniju mlađe istakla je nedavno u svom video-prilogu da je za njenu lepu kožu zaslužan napitak koji pije svaki dan. Baziran je isključivo na vitaminu C, osnovne namirnice su pomorandže, tu je i začin pun blagotvornih svojstava za zdravlje ali i lepotu, kurkuma. U to Salma dodaje i crni biber, koji ubrzava metabolizam. U sok stavlja pasji trn, biljku koju koriste dame koje žele da poboljšaju izgled svoje kože i učine je elastičnijom. Ova biljka obiluje vitaminima C i B12, sadrži veliku količinu kolagena i ima sjajnu regenerativnu sposobnost. Ona je otkrila i tajne nege kože:

I to se dogodilo: Salma Hajek postala plavuša (foto)

 

 

– Uvek perite lice pre nego što odete na spavanje. Veoma je važno da ga čistite uveče. Koristim sredstvo za čišćenje na bazi kamilice, ako pre toga nisam nosila šminku, a na bazi ulja ako imam “make-up” na svom licu jer ga ono najbolje odstranjuje. Nikad ne perem lice ujutru. Vaša koža se regeneriše i nadoknađuje sve stvari koje joj nedostaju tokom noći, kada spavate – reguliše pH balans, proizvodi ulje, kolagen – sve što joj je potrebno. Zbog toga ne želim da operem lice kada ustanem. Moja mama me je naučila tome. Pronašla sam tepezkovite (mimoza tenuiflora), sastojak koji se koristi u meksičkim bolnicama za regeneraciju oštećene i upaljene kože, tako da sa sigurnošću tvrdim da je odlično oporavlja. Obično stavim ovu kremu kada treba da letim, i kad stignem na destinaciju, moja koža i dalje izgleda dobro – kaže glumica zategnutog tela.

 

 


– Nemam mnogo vremena za fitnes, ali moji dani su veoma aktivni, tako da sam naučila da iskoristim svaki sekund. Naučila sam kako da stalno držim svoje telo u poziciji koja ga zateže, kao da vežbam, čak i kad perem zube, a to je zaista transformisalo moje telo. Važno je da budete svesni poziture, ne gubite ni minut – poručuje Hajekova.

 

 

Komentari (0)

Loading