Celebrity News

Potresna ispovest hrvatske spisateljice Ivane Plečinger: Gledala sam smrt u oči, ljuta je na mene

Pevačica, spisateljica i radijska voditeljka Ivana Plečinger je podelila je njeno potresno suočavaće sa smrću, rekla je da smrt postoji i da može uzeti telo, ali ne i ono šta mi zapravo jesmo.

Potresna ispovest hrvatske spisateljice Ivane Plečinger: Gledala sam smrt u oči, ljuta je na mene

Naglasila je da se više ne plaši, jer ona ne veruje da možemo zaista umreti.

Ivana je na društvenim mrežama napisala da to što smo mi jesmo je večno, nije umrlo.

Youtube Screenshot

 

 

-Videla sam smrt. Jednom me umalo povela sa sobom da joj tužnoj dam svoju radost. Dogovorile smo se da ipak nije došlo vreme da idemo zajedno. Drugi puta videla sam je kad mi je krišom odvela tatu. Ljuta na mene, nije mi ni dala priliku da se oprostim - započela je Ivana svoju potresnu objavu. - Od tog trena - znam da Smrt postoji, da nam može uzeti telo, ali nikad ono što svi zapravo jesmo. Od tog trena - prestala sam se bojati. Od tog trena - ne verujem da možemo umreti, jer to što mi jesmo je večno; nije umrlo, nije se ni rodilo, već je tu oduvek. Zauvek... A to nešto večno što je deo moga tate, tvoje mame, njenog deteta i njegovog prijatelja, večno nas čuva besmrtnom, beskonačnom snagom ljubavi. Oduvek. Zauvek. Volim te tata! - zaključila je Plečinger uz fotografiju na kojoj bezbrižno leži u očevu krilu.

Inače, Ivana je nedavno ponovno progovorila o zdravstvenim problemima koje je imala pre osam godina. Prisetila se kako je, kada je imala moždani udar, nije mogla da oceni gde se tačno nalazi.

Razmišljala je i o tome kako da ode do stuba i odatle doziva supruga jer je tamo bolja akustika, a pritom nije bila svesna kako suprug leži samo dva metra dalje od nje. – Ništa me nije bolelo samo mi je bilo jasno da se nešto gadno dogodilo – izjavila je Ivana za HRT jednom prilikom .

Tek kad su mi rekli dijagnozu, kad mi je postalo jasno šta se dogodilo, pomislila sam:

-Bože dragi, mogla sam umreti – rekla je Ivana. Ona smatra da je njena bolest bila najveći udarac za njenog oca.

– Mislim da je to mom tati bio najveći udarac. Mislim da ga je to dokrajčilo jer je nekoliko godina nakon toga umro od srčanog udara. U jednom intervjuu osvrnula se na smrt majke koja je preminula u 39. godini i kako ju je to oblikovalo kao osobu.



– Mislim da je to meni bio početak nekih mojih životnih muka, s kojima sam se razračunala tek nakon 39. godine. Vrlo rano sam doživela situaciju u kojoj misliš: Aha, to se ne događa nekom drugom, može i tvoja mama otići s ovog sveta i što ćeš sada? Mislim da me to kao devojčicu i osnažilo i oslabilo na neki način, meni kao ženi žao je što nisam uz svoje odrastanje imala i majčinsku stranu.Moj tata je davao sve od sebe da bude meni i mojem bratu i mama i tata i prijatelj. Na tome sam mu neizmerno zahvalna – kazala je Plečinger. O svojim iskustvima Ivana je napisala knjigu "Ono što ostaje, uvijek ljubav je". Pokušava, kaže, pomoći onima koji sada prolaze kroz ono što je ona prošla.

Ivana Plečinger je hrvatska spisateljica, blogerka,motivacioni govornik i TV voditeljka. Autorka je bestselera “Ono što ostaje” i “Uvek ljubav je”. Devedesetih godina prošlog veka bila je popularna pevačica i televizijska zvezda. Popularnost je stekla pesmama “Mala ptica nebeska” i “Pitali momci”.

Komentari (0)

Loading