Celebrity News

Prijatelj Nikoline Pišek: Lupao sam, kad je otvorila video sam da dete nije dobro

Nakon nesreće koja se desila u stanu Nikoline Pišek u Zagrebu zbog pucanja cevi, porodični prijatelj je ispričao šta se desilo nakon što je primio hitan poziv od Vidoja, Nikolininog muža. Taj poziv im je spasio život.

Prijatelj Nikoline Pišek: Lupao sam, kad je otvorila video sam da dete nije dobro

Sve se desilo u noći između subote na nedelju. Nikolina se oko dvadeset časova čula sa Vidojem koji je zbog posla morao da dođe u Beograd, tada mu je rekla da je sa ćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju.

Potom je Nikolina pozvala supruga oko jedan sat uveče i rekla kako njihova ćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne oseća najbolje. Vidoje je odmah zvao prijatelja da ih proveri da li je sve u redu. 

Instagram screenshot

 

 

Porodični prijatelj ih je spasio

Porodični prijatelj se odmah nakon poziva zaputio ka Nikolininom stanu i zvao je, međutim nije se javljala.

Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina smušena. Rekao sam joj da otvori prozor. Rekla mi je: -Ne znam, tresem se. Nije mi dobro.

Instagram screenshot

 

 

Znam da su im nekoliko dana pre bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata. Ušao sam u stan, otvorio sve i ugasio plin.

Odmah sam zvao Hitnu, Policiju i majstore za plin, sve živo. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja - priča nam prijatelj.

Majstori za plin su ustanovi ogromnu količinu gasa

Čim su došli majstori detektori za plin su poludeli.

Majstori za plin su rekli da je odlično što su otvorili prozore, inače bi svi nastradali.

 

 

-Ne osetiš ništa, 150 ppm ugljen monoksida je užasno puno. Nikolina je imala 25 posto toga u plućima, a devojčica Una 15. Doktori su rekli da na 25 posto ostaju trajne posledice za organe. Pola sata značilo bi puno - kaže prijatelj.

Hitna pomoć nije brzo stigla


U rasponu između 150 i 200 ppm ugljen monoksida mogući su dezorijentacija, nesvestica i smrt. Hitnoj je, nastavlja prijatelj, trebalo vremena da dođe.

 


- Rekli su mi da devojčici izmerim temperaturu. Prvo sam tri minuta zvao i nitko se nije javljao. Drugi put su se javili. Rekao sam da ne znam je li plin u pitanju ili nešto drugo. Rekli su mi da nazovem vatrogasce. Šaltanje. Rekoh: - Dete ima šest godina, nije dobro- priča prijatelj.

Ćerki Uni su uočene nepravilnosti na mozgu

Nikolina Pišek je rekla da im je trovanje ostavilo i neke posledice.

- Una je doživela manje trovanje jer je niža od mene, spasilo nas je to što su nam plafoni visoki, imali smo više vremena do trenutka kada nas je neko našao. Ja se sada osećam okej, imam neke smetnje disanja i smetnje u radu srca, to moram naknadno da proverim, da li će ostaviti neke posledice.

Instagram screenshot

 

 

Ona je dodala kako se tresla i da je sada veoma zabrinuta za ćerku.

-Una mora da uradi određene preglede mozga, jer su lekari ustanovili da postoje neke nepravilnosti, pa da vide da li je to od stresa ili je to nešto trajno - rekla je voditeljka u jutarnjem programu Prve televizije.

Ona je objasnila zbog čega je trovanje ugljen-monoksidom izuzetno opasno.

- Ugljen-monoksid se vezuje u krvi umesto kiseonika, tako da vitalni organi stradaju, mozak i srce. Stradaju jer se vezuju za ugljen-monoksid umesto za kiseonik. To je smrt koja je prilično izvesna, jer nastupa poprilično brzo - rekla je Nikolina.

Neispravnost plinskog bojlera 

Policija je u nedelju bila na uviđaju. U izveštaju navode  kako je najverovatnije došlo do trovanja plinom zbog neispravnosti plinskog bojlera. Kako sazna 24sata.hr sreća je što je stan velik i visoki su plafoni, pa je ugljen monoksid otišao više. Stan ima PVC prozore, koji jedva išta propuštaju, a bili su zatvoreni zbog prašine spolja zbog radova na fasadi.

Komentari (0)

Loading