Celebrity News

Neverovatni Nole ogromnog srca: Gest koji je zasenio pobedu

Pobeda Đokovića u Melburnu, kada je opet po deveti put u karijeri osvojio „Australijan open“ nije bila u fokusu ovaj put, jer je neverovatnim gestom sve zatekao.

Neverovatni Nole ogromnog srca: Gest koji je zasenio pobedu

Novak Đoković je u finalu ubedljivom pobedom porazio Rusa Danila Medvedeva (3 : 0), najbolji teniser sveta  stigao je do svoje 18. grend slem titule. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Čim je Nole pobedio i uzeo u ruke svoj zasluženi trofej sa osmehom na licu, u medijima je odjeknula neverovatna informacija. Darežljivi Novak je opet pokazao svoju veličinu i na drugim poljima, osim na teniskom terenu.

 Direktor turnira u Melburnu Krejg Til otkrio je da se Đoković složio da pobednici dobiju manju nagradu kako bi se taj novac preusmerio na igrače koji ispadaju u ranijim fazama turnira, navodi „Kurir Sport“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Zbog celokupne situacije sa pandemijom korona virusa Novak je želeo da slabije rangiranim teniserima pomogne kako bi lakše pokrili troškove puta, karantima i drugih potreba.

 Samim tim je pobednik za osvajanje „Australijan opena“ dobio 2,13 miliona dolara, što je za milion dolara manje nego prošle godine, kada mu je pripalo 3,12 miliona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Novak već duže na sve moguće načine pokušava da pomogne slabije rangiranim kolegama i zbog toga se često nalazi na udaru kritike. Pred start u „Australijan openu“ pisao je premijeru Viktorije da im poboljša uslove u Melburnu, međutim, mnogi su i taj njegov potez protumačili pogrešno.

Komentari (0)

Loading