Celebrity News

Držala ikonu svete Petke u sobi: Majka Šabana Šaulića usnila čudan san, molila sveticu da vidi sina

Majka Šabana Šaulića se zvala Ilduza

Držala ikonu svete Petke u sobi: Majka Šabana Šaulića usnila čudan san, molila sveticu da vidi sina

Ata Images

U februaru se navršilo četiri godine otkako je Šaban Šaulić nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći. Iza njega su ostale njegove pesme, a takozvani kralj narodne muzike talenat je nasledio od majke Ilduze Demirović.

- Sećam se kako sam počeo da pevam pesme od Esme Redžepove i napravio sam “krkljanac” u kafani. Svi su mislili da Esma peva i ulazili su u kafanu kako bi je videli, a onda je usledilo razočarenje kada su ugledali mene. Govorili su pa to nije Esma, to je onaj mali Ildin sin, pričao je pevač koji je bio vrlo ponosan na majku.

Pročitajte: JEDINA FOTOGRAFIJA SA DRUGOG VENČANJA ŠABANA ŠAULIĆA! Mlada kao iz bajke, a on ne skida osmeh sa lica

- Talenat sam nasledio od majke. Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, ceo komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu "La pico nera". To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva.

Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je. K'o kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna - rekao je Šaban Šaulić prilikom gostovanja u emisiji "Iz profila" na TV "Grand"  jednom prilikom.

Šabanovu smrt mnogi su teško podneli, a posebno sestra Sarajka Cakić. U jednoj emisiji govorila je o njihovom detinjstvu u Šapcu.

Rajko Ristić

 

 

-  Ja se sećam vrlo dobro kada je Šaban rođen, u kući. Babica je došla i majku porodila. Ja sam Šabanova rođena sestra, skoro nam je umrla sestra po ocu. Šaban je bio jedna duša, koju majka nijedna više neće roditi. On je slao, davao, ne pita da li imaš, samo ti stavi u džep. Svoj ulici je ovoj davao, nemilice. Majka naša je bila malo “žešća žena”.

Borila se 1941. sa njenim bratom u ratu, svi su je poštovali. I danas svi o njoj pričaju samo najlepše. Detinjstvo nam je ibilo lepo, sa svima smo se lepo družili. Majka Ilda je bila stroga, ali nikada nije Šabana udarila, samo mene i to me povuče za kosu. Kaže mi, ajde brzo, zakasnićeš u školu. Ilda je bila čuvena, narodna majka i žena za primer. Svima je delila i šakom i kapom – rekla je Sarajka za emisiju “Svadba od milion evra” i otkrila da se majka molila svetoj Petki za svog sina.

- Majka je jako volela ljude, poštovala je sve praznike. Farbala je jaja, pa ih delila komšijama. Često se molila svetoj Petki. Kad god bi se uželela Šabana, pomolila bi se svetoj Petki. Ne bi ni tri dana prošlo, a on bi se pojavio na majčinim vratima - otkriva Sarajka i ispričala da je njena majka imala čudan san.

- Bila je u vozu koji se prevrnuo, jedino njen vagon nije. Mnogi ljudi su tada poginuli. Srećom je preživela. Međutim, posle toga u snu joj se javila sveta Petka, koja joj se rekla da zbog nje nije dozvolila da se i taj vagon okrene. Od tada držala je njenu ikonu u svojoj sobi. Isto tako, kada joj dugo Šaban nije dolazio, molila je sveticu da ga vidi. I on bi se stvarno pojavio posle dva, tri dana.

 

Komentari (0)

Loading