Celebrity News

Aleksandar Filimonović: Odbio ponudu iz Holivuda koja omalovažava Srbe

Aleksandar Filimonović: Odbio ponudu iz Holivuda koja omalovažava Srbe

Glumac Aleksandar Filimonović koji je domaćoj javnosti poznat po ulozi tenisera Dejana, dečka ubijene Milice u seriji "Ubice mog oca", oduševio je pratioce na Fejsbuku.

Naime, kako ovaj tridesetčetvorogodišnji umetnik već neko vreme živi u Americi, otkrio je da je tamo dobio jednu nepristojnu ponudu.

- Povodom audicije na koju sam odbio da odem gde su Srbi tendeciozno loše prikazani. Zvao sam agenta, a on mi kaže, `Znaš Aleks, kad si mi pre neki dan odbio audiciju za koju sam se baš iscimao da ti obezbedim, ni malo mi nije bio prijatan osećaj. Ali znaš, veoma te poštujem kao čoveka, u ovom poslu naći ljude moralno čiste je neviđena retkost. Nisam srećan zbog onoga, ali sad postajemo pravi prijatelji` - preneo je Aleksandar reči svog menadžera i objasnio zašto nije hteo da prihvati ulogu u kojoj su Srbi loše prikazani iako bi mu to donelo napredak u karijeri.

- Ako prodamo svoja moralna načela zarad bilo čega, makar nečeg dobrog, posadili smo seme nesreće koje ce proklijati i ucrniti sve za šta smo se borili. Prođe par dana, podigne čovek glavu i nastavi dalje, sa osmehom, ostao sam čist i ako uspem ovde, svet će videti pravi primer onog najlepšeg srpskog i ljudskog, ono što svi u sebi imamo i za šta je najvažnije da se borimo - poručio je glumac na pomenutoj društvenoj mreži.

Inače, zgodni glumac je član je MENSE i govori nekoliko jezika, a ovo su samo neki od razloga što mnogobrojne dame uzdišu za njim.