Celebrity News

Emina Jahović danas slavi 36. rođendan: Od devojke iz Novog Pazara do supruge poznatog turskog pevača

Autor: | 15/01/2018

Emina Jahović danas slavi 36. rođendan: Od devojke iz Novog Pazara do supruge poznatog turskog pevača

Emina Jahović Sandal danas puni i 36 godina. Na muzičkoj sceni je duže od jedne i po decenije. Poznata je i kao supruga turskog pevača Mustafe Sandala, sigurno najponosnija kao mama Javuza i Jamana, a u njenoj biografiji ima niz zanimljivih detalja, na koje se zaboravilo.

Odrasla je u Novom Pazaru pored oca Nusreta Jahovića koji je bio kardiotorakalni hirurg, mame Senije Jahović, pedijatra, sestre Sabine, koja je takođe, pedijatar i brata Mirsada Jahovića Turkdžana, košarkaša koji je igrao i u NBA ligi. Emina je najmlađe dete u porodici.

Sa sedam godina je krenula u Osnovnu muzičku školu "Meša Selimović" , a zatim i u Srpsku muzičku školu u kojoj je pohađala časove gitare. Vežbala je i folklori i košarku.Nakon što je naglo izrasla 11 centimetara, na predlog majke je napustila ovaj sport.

Oca je izgubila kada je imala 13 godina, danas o njemu govori sa mnogo tuge i ljubavi.

Dok je pohađala srednju školu, bavila se glumom i igrala je u nekoliko predstava. U jednoj od njih, u "Galebu", 1999. izvela je pesmu "Kaži zašto me ostavi ". I tada je shvatila da, uprkos velikoj želji da bude arhitekta, želi da bude pevačica.

Kasnije je na Univerzitetu Braće Karić diplomirala menadžment.

Od festivala do uspeha

Početak njene muzičke karijere vezuje se za nastupe na festivalima. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine takmičila se 2002. na Pesmi Evrovizije 2002. pesmom "U, la, la", osam godina kasnije učestvovala je na Beoviziji numerom "Ti kvariligo".


Gledali smo je i na Sunčanim skalama u Herceg Novom. Objavila je pet albuma i veliki broj singlova. Na glumu nije zaboravila, vratila joj se pre nekoliko godina u turskoj seriji "Polje lala".

Zna kako je to i ocenjivati talente drugih, budući da se našla u ulozi žirija u turskoj "isk faktoru". I to sa suprugom Mustafom Sandalom.

Dva braka

Njeno venčanje sa turskom zvezdom Mustafom Sandalom bilo je veoma ispraćeno, a organizovano je 2008. u Istanbulu. Iste godine poznati par je dobio sina Jamana, a 2012. sina Javuza (tada je Emina dobila i tursko državljanstvo, pored državljanstva naše zemlje).

Emina je pre braka sa Mustafom, bila udata za muškarca po imenu Aladin iz Novog Pazara, taj brak nije dugo potrajao.

Transformacija izgleda

Emina važi za jednu od najbolje odevenih pevačica iz Srbije. Njen stil je elegantan, seksepilan na sceni, a van njen ležeran, pa čak i sportski.

Važi i za jednu od najlepših pevačica iako se govori da njena lepota nije prirodna. Pevačica je priznala da je korigovala nos, a kao razlog operacije navela je devijaciju.

Skupi pokloni od muža

Eminu suprug Mustafa za rođendan uvek iznenadi skupim poklonom, poput sata od nekoliko hiljada evra. Ostaje da vidimo i koji će poklon ove godine Emina dobiti od supruga.