Celebrity News

I pre udaje za princa Vilijama bila je veoma imućna: Otkriveno koliko je bogatstvo Kejt Midlton

Autor: | 16/01/2018

I pre udaje za princa Vilijama bila je veoma imućna: Otkriveno koliko je bogatstvo Kejt Midlton

Vojvotkinja od Kembridža u javnosti odaje utisak skromne i prizemne žene, ali milioni na njenom računu nikako ne odgovaraju tom opisu. Ona se britanskoj kraljevskoj porodici pridružila 2011. godine, a njeno lično bogatstvo od tog trenutka ne samo da nije taknuto, već je počelo da neprestano raste i gomila se brzinom svetlosti.

Nije tajna da je Kejt Midlton i pre udaje za princa Vilijama bila prilično bogata dama, s obzirom da potiče iz porodice čija je imovina procenjena na 36, 2 miliona funti, ali stupanje u kraljevsku porodicu dodatno je uvećalo njen budžet.

Ekonomski stručnjaci u Velikoj Britaniji istakli su da bogatstvo Kejt Midlton vrtoglavo raste zahvaljujući strategiji štednje koju ona sprovodi, ali ako ste pomislili da to i u praksi znači da se ona odriče bilo čega, prosto ste se prevarili. Naime, svi njeni troškovi, čak i oni najbanalniji, pokriveni su imovinom princa Čarlsa, što znači da ona ne treba da pipne nijednu funtu iz svoje "kasice prasice".

Kada Čarls preuzme ulogu kralja, procenjeno je da će se bogatstvo Kejt i Vilijama povećati, što je dovelo do porasta neto vrednosti njene imovine na oko 7, 3 miliona funti. Ova činjenica smanjuje bogatstvo drugih pripadnika kraljevske porodice, što automatski povlači i imovno stanje Megan Markl, buduće supruge princa Harija.

Kada se pomenutoj sumi od 7 miliona doda i bogatstvo njenog supruga, te prodaja odeće kojoj ona doprinosi i prihod od uticaja na razvoj turizma, novac kojim Kejt raspolaže zapravo je daleko, daleko veći. Zanimljvo je spomenuti i da je "Kejt Midlton efekat" koji se odnosi na sve ono što vojvotkinja čini za britansku modu, doneo Velikoj Britaniji prihod od milijardu funti.

Neto imovina princa Vilijama procenjena je na 29, 6 miliona funti, ne računajući i prihod od 6, 5 miliona funti godišnje koji je ostavila princeza Dajana.

I dečica Vilijama i Kejt su veoma bogata, uprkos tome što su praktično tek prohodali - mali princ Džordž vredi 2, 4 milijardi funti britanskoj ekonomiji, a njegova mlađa sestrica Šarlot 3,2 milijarde, piše Stil.