Celebrity News

Helen Miren u ulozi Katarine Velike

Autor: | 01/02/2018

Helen Miren u ulozi Katarine Velike

Snimanje četvorodelne mini-serije "Katarina Velika" počeće krajem ove godine, a glavnu ulogu igraće Helen Miren (72).

Helen će takođe biti i izvršni producent.

"Katarina Velika“ baviće se burnim političkim previranjima i ljubavnim intrigama najmoćnijeg ženskog monarha u istoriji. Katarina je posedovala neverovatnu moć širom Rusije skoro polovinu 18. veka. Bila je čvrstog karaktera, nezavisna, inteligentna i seksualno oslobođena – bila je definicija moderne žene.

Објава коју дели HBO (@hbo) дана 25. Јан 2018. у 11:04 PST

Serija će pratiti Katarinu na kraju njene vladavine, kao i strasvenu aferu koju je imala sa Grigorijem Potemkinom. Između skandala, intrige i mnogih konflikata, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. Kako nisu bili u mogućnosti da se venčaju, razvijaju jedinstvenu i posvećenu vezu, kroz koju su prevazišli svoje neprijatelje i oblikovali Rusiju zajedno.

Projekat je zapravo bio ideja Mirenove, koja je otišla u "Origin Pictures“ sa predlogom da se snimi serija, rekavši da je to uloga koju je ona oduvek želela da igra.

- Veoma sam uzbuđena što imam mogućnost da glumim istorijsku ličnost koja je stekla neverovatnu moć. Prepravila je pravila vladanja koja su se odnosila na žene, i uspela da joj se doda sufiks ‘Velika’ uz ime - rekla je Helen prenosi zenska.tv.