Celebrity News

Kolege Nebojše Glogovca skrhane bolom: Njegov odlazak deluje kao kraj jedne epohe, kao kad ode predvodnik jedne generacije

Kolege Nebojše Glogovca skrhane bolom: Njegov odlazak deluje kao kraj jedne epohe, kao kad ode predvodnik jedne generacije

Vest o smrti barda srpskog glumišta Nebojše Glogovca ostavila je u neverici i potresla sve. Njegov odlazak je "nenadoknadiv gubitak za srpsku glumu, teatar, film", kaže reditelj Gorčin Stojanović, sa kojim se slažu sve kolege.

Nebojša Glogovac – Ostao je isti dečak koji veruje u pravdu i ljubav i nije se stideo da to i kaže

Glumac Irfan Mensur ispričao je po čemu će pamtiti Glogovca:

- Glogovac je jedan od najvećih glumaca koji se pojavio na ovim prostorima, a za koje ja znam i to sam i njemu otvoreno govorio. Mene nije sramota iskreno voleti velike i talentovane ljude i to im reći, o njima pričati. Nažalost, otišao je, otišli su mnogi veliki glumci.

- Pamtim ga po osmehu i pogledu, što je dobro. Pamtiću ga i po ulogama. Uloge su nešto što je samo njegovo. Ja sam mu se divio, nekad sam ga i mrzeo, jer sam shvatio da je otišao daleko, daleko u svom ražmišljanju - rekao je Mensur.

Reditelju Gorčinu Stojanoviću je vest o smrti glumca teško pala, a kako kaže, ovo je veliki gubitak, ne samo za Jugoslovensko dramsko pozorište već srpsku glumu.

- Njegov odlazak deluje kao kraj jedne epohe, kao kad ode predvodnik jedne generacije. Nije bio samo fantastičan glumac, nego vodeći glumac svoje generacije. On je snažno obeležio naše vreme, bez obzira koje uloge igrao. Nije samo odlazak jednog od najvećih glumaca našeg vremena, verujem da bi se Nebojša nasmejao sada u svom maniru - rekao je reditelj.

Još kolega, prijatelja i poštovaoca Nebojšinog lika i dela opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

Među prvima se na "Tviteru" oglasio glumac Sergej Trifunović, koji se potresnom porukom oprostio od prijatelja i kolege:

- Ne znam šta bih ti rekao što već ne znaš. Jedino što bih mogao da ti kažem je da kada dođe moj čas, voleo bih da me ti sačekaš.

Glumica Sloboda Mićalović-Ćetković uputila je kolegi i kumu poslednju poruku na Instagramu:

- Kume moj dobri,neka te anđeli čuvaju...

Od glumca se oprostila koleginica i prijateljica Nataša Ninković potresnom porukom i fotografijom.

- Sa Anđelima mili moj - napisala je glumica.

Dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, povodom smrti Nebojše rekao je danas Tanjugu:

- Otišao je jedan od najboljih glumaca u regionu, vrhunski umetnik i predvodnik svoje generacije u stvaralačkim okvirima. Ovo je nenadoknadiv gubitak za našu kulturu.

Ispred porodičnog stana u kojem je Nebojša živeo sa partnerkom Milicom Šćepanović i njihovom ćerkicom Sunčicom vlada muk, samo jedna ruža stoji na ulazu zgrade.