Celebrity News

Znao je da umire: Nebojša Glogovac želeo je da poslednje dane provede sa porodicom

Autor: | 10/02/2018

Znao je da umire: Nebojša Glogovac želeo je da poslednje dane provede sa porodicom

Nebojša Glogovac kasno je saznao da je teško bolestan. Ipak, želeo je da se bori. U Nemačkoj se podvrgao analizama koje traju pet dana, ali je već trećeg saznao da neće pobediti

- Izgleda da je 2016. godina umiranja glumaca. Neverovatnim sledom okolnosti i događaja umrlo je mnogo divnih glumaca i ljudi. Delom je to zbog strašne ekonomske situacije u kojoj se nalazi naša kultura, pa su ljudi primorani da rade više nego što mogu. U toj strašnoj borbi strada zdravlje. Teško je objasniti ljudima da gluma zahteva mentalni napor i kopanje po sopstvenoj duši, ali i ozbiljan fizički rad. Konstantan višak napora glumcima ugrožava zdravlje.

Ovim rečima je slavni srpski glumac Nebojša Glogovac (48), koji je preminuo juče rano ujutru, govorio pre dve godine, nakon smrti svojih kolega. Niko nije ni sumnjao da će i sam uskoro biti među velikim umetnicima, koji su nas prerano napustili.

Nažalost, upravo zbog te posvećenosti poslu nije na vreme otišao lekaru. Već na prvom pregledu saznao je da je bolest u poodmakloj fazi. Ipak, želeo je da se bori. Pomoć je potražio od čuvene doktorke u Nemačkoj, gde se podvrgnuo detaljnim analizama koje traju pet dana. Međutim, već posle trećeg saznao je zastrašujuću vest - da neće uspeti da se izleči.

- Bolje da ova dva dana provedete s porodicom - rečeno mu je u Nemačkoj saznaje Kurir.

Odmah se vratio u Srbiju kako bi poslednje trenutke bio sa suprugom i troje dece. Ipak, ni tada nije želeo da se tako lako preda. Herojski i sa osmehom je išao na hemoterapije, koje mu, nažalost, nisu pomogle. Bolest je bila jača.

A onda je juče cela Srbija zanemela - napustio nas je veliki Nebojša...

Nesrećni glumac je bolovao od karcinoma pluća, a bitku za život izgubio je rano ujutru na odeljenju pulmologije Kliničkog centra Srbije. Njegovim odlaskom bez oca je ostalo troje dece: Gavrilo (19) i Milan (17), koje je dobio s prvom suprugom Minom, i malena Sunčica, koja još nema ni godinu i po.

Na njegovom licu niko nije mogao da primeti da ga to razara.

– Nebojša je poslednje dane proveo potpuno normalno, štaviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije niko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, u njegovom pokretu i blagom osmehu to se nije dalo primetiti. Nakon što se vratio sa lečenja iz Nemačke bio je uveren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu – kaže Nebojšin prijatelj za Blic.

– Svakoga dana i večeri šetao je sa njom starim delom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kafu sa prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smejao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj reči. Ako je tražila pažnju sve je ostavljao i odlazio da sa njom šeta, igra se u parku ili sedi na podu. Bila je centar njegovog sveta – kažu komšije preminulog glumca.

Imao je jednu veliku neostvarenu želju, OVDE pogledjate i koju

U zgradi u kojoj je živeo sa suprugom Milicom Šćepanović i ćerkom Sunčicom na Dorćolu juče je vladao muk. Komšije koje su svakodnevno viđale glumca dolazile su da upute poslednje zbogom. Ostavili su belu ružu na ulazu, kao i na motoru koji je vozio glumac.

Објава коју дели Ana (@cicacarica) дана 10. Феб 2018. у 4:14 PST

Nebojša Glogovac počivaće u Aleji zaslužnih građana

Iz stana porodice Glogovac niko nije izlazio. Prvi je došao da izrazi saučešće glumac Nikola Đuričko. On je unutra bio oko sat, a izašao je vidno potresen.