Celebrity News

I Serena Vilijams se bori sa anksioznošću: Bilo je dana kada sam stavljala prst ispod ćerkinog nosa dok spava, samo da se uverim da diše

I Serena Vilijams se bori sa anksioznošću: Bilo je dana kada sam stavljala prst ispod ćerkinog nosa dok spava, samo da se uverim da diše

Nije lako biti Serena Vilijams. Jedna od najboljih teniserki u istoriji pored sporta radi na nekoliko projekata, i uz sve to brine o ćerkici. Sve to ima cenu koju vrlo često mora da plati.

Majčinstvo mnogo utiče na njen radni raspored i prouzrokuje stres. Takav osećaj sa kojim se nikada ranije nije srela pojavio se tek u septembru, kada je na svet došla njena ćerka Aleks Olimpija.

- Uh, aksioznost me ubija. Sva je krhka da prosto ne želim nikada da napustim kuću. Anksioznost koja me muči uzima daha. Bilo je dana kada sam stavljala svoj prst ispod njenog nosa dok spava, samo da se uverim da diše. I dalje to radim. Želela sam to da uradim pre neki dan i onda kažem sebi 'Serena, ona je dobro, PRESTANI' - priznala je teniserka za HuffPost.

Vilijams se borila sa anksioznošću mnogo pre nego što je rodila ćerku. U jednom intervjuu priznala je da je samo dan posle porođaja imala problema sa disanjem, a lekarima je rekla kako smatra da su joj se pojavili krvni ugrušci. Ispostavilo se da je bila u pravu pošto je zaista imala nekoliko ugrušaka u plućima. Posle toga su joj dali infuziju, ali joj je naprezanje od kašljanja otvorilo ranu od carskog reza.

- Ponekad se zaista osećam kao da ne mogu ništa da uradim. Tako sam se ponekad osećala i na terenu. Niko vam ne priča o problemima, pritisku koji osećate ili užasnom osećaju svaki put kada čujete bebin plač. Pukla sam ni sama ne znam koliko puta. Nekad budem ljuta zbog plakanja, a onda se rastužim zato što sam bila ljuta, potom sam osećala i krivicu. Emocije su ludilo - rekla je Serena jednom prilikom.

Tokom intervjua za HuffPost dala je savet svim ženama koje muče sumnja i strepnja. Teniserka kaže da je jako bitno da sebe gurate do krajnjih granica. To je tajni način koji je Sereni pomogao na terenu, privatnom životu pa čak i tokom porođaja.

- Ne plašite se reči ne. To ne znači loš rezultat, već samo da pokušate ponovo. Ne plašite se da postavite pitanje, jer ako vi to ne uradite, neće niko drugi... Ako izađete bez straha od poraza, bićete iznenađeni pa možda čak napravite i dobru stvar - zaključila je Amerikanka.