Celebrity News

Bojan Perić: Pre bih na Zapad, nego u Rusiju

Bojan Perić: Pre bih na Zapad, nego u Rusiju

Glumca Bojana Perića (32) publika je zavolela kroz serije "Vojna akademija" i "Urgentni centar", a ovaj talentovani umetnik iza sebe ima deset godina dugu karijeru rada na raznim domaćim i stranim pozorišnim, televizijskim i filmskim projektima.

- Gluma je profesija, ali gluma je i jedna tajna koju svakog dana sve više i više otkrivam. U isto vreme je to i moja najveća sreća jer se bavim onim što volim i mislim da ne postoji ništa bolje u životu nego kada radite ono što volite - rekao je Bojan u razgovoru za mondo.rs i dodao da trenutno vredno radi na dva projekta - novoj sezoni "Vojne akademije" i seriji "Konak kod Hilmije". U pitanju je humoristički projekat bosanskog reditelja Elmira Jukića, svojevrsna balkanska verzija kultne britanske serije "Alo Alo" smeštena u Sarajevo u vreme Drugog svetskog rata.

- Ova serija nikome neće ostati dužna, a siguran sam da apsolutno nema osobe koju neće nasmejati. Ove godine je deset godina kako se profesionalno bavim glumom i mislim da nisam čitao scenario koji mi je bio ovoliko smešan na čitanje - istakao je Perić koji u "Konaku kod Hilmije" tumači lik mladog Valtera.

A post shared by Bojan Peric (@bokiperic) on Feb 4, 2018 at 3:19am PST

Međutim, ono što bi Bojan najviše voleo da glumi, još mu nije ponuđeno...

- Voleo bih da igram nekog arhe-negativca, znači negativca u najgorem mogućem smislu. Ne percipiraju me tako i dalje, ali ja se trudim da nađem nešto te vrste. Prosto neki zlobnik, to je nešto što bih najviše na svetu voleo da igram.

Pored domaćih projekata, Bojan se našao i u stranim filmovima poput "Raven" sa Džonom Kjuzakom, akcionom filmu "Lockout", ali i pored TV zvezde Stivena Juna iz serije "The Walking Dead" (mučki ubijeni Glen) u filmu sa još srpskih glumaca - "Mayhem".

- Generalno sam na početku svoje karijere mnogo više igrao u projektima van Srbije, nego u Srbiji. Mislim da je 'Vojna akademija' prva stvar gde je publika imala prilike da me upozna ovde, a sticajem nekih okolnosti, pet-šest godina pre toga sam radio sve i svašta van ove zemlje. 'Mayhem' je bio jedan takoreći srednji, mali film, a opet to je sve mnogo veće nego sve što imamo prilike da radimo kod nas. Meni je Stiven direktni partner u filmu, a ja sam neko ko je mnogo voleo i još uvek voli da gleda seriju u kojoj je on igrao - 'The walking dead'. Taj pristup glumi koji imaju ljudi van Srbije je fantastičan. Opet kažem, mali film kod njih je nešto što je nedostižno i megalomanski za nas. Ta posvećenost od prvog do poslednjeg čoveka je ono što njih čini mnogo većim nego što ćemo mi, nažalost, biti u godinama koje dolaze.

Dok se mnogi naši mladi glumci okreću Rusiji i odlaze tamo da grade karijere, Bojan ima druge planove...

- Ne doživljavam Rusiju kao neko tržište koje je meni blisko, jer nisam neko ko gaji te pretenzije. Ali, zapadna tržišta su definitivno za mene. Sve što je teže, to želim - 'ajmo na težu opciju.

A post shared by Bojan Peric (@bokiperic) on Apr 12, 2017 at 7:35am PDT