Celebrity News

Preti mu tri godine zatvora: Podignuta optužnica protiv Luke Lazukića za porodično nasilje

Preti mu tri godine zatvora: Podignuta optužnica protiv Luke Lazukića za porodično nasilje

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Luke Lazukića za porodično nasilje nad suprugom Natašom Bekvalac zbog čega bi mogao da ode u zatvor.

Optužnica je, kako prenosi "Blic", podignuta nakon što je tužilaštvo juče završilo istragu, odnosno prikupilo sve potrebne dokaze da na sudu dokaže da je Luka tukao Natašu. Optužnica je odmah podignuta, a ono što sada sledi jeste to da Prvi osnovni sud prihvati predlog tužilaštva, pa bi suđenje moglo da počne već do kraja idućeg meseca.

Sud, ipak, ima pravo da optužnicu vrati na dopunu ili da je potpuno odbaci. Ipak, ovakav epilog se ne očekuje jer je, isti sud u utorak odredio zabranu prilaska Lazukiću do kraja postupka. To dalje znači da nasilnik ne sme da prilazi Nataši, niti da sa njom komunicira na bilo kakav način sve dok presuda ne postane pravosnažna, što može biti i narednih nekoliko godina, koliko se očekuje da će suđenje trajati.

Za krivično delo nasilje u porodici propisana kazna je od tri meseca do tri godine robije. Ista kazna mu preti i ako se usudi da priđe Nataši ili je uznemirava telefonom. Na primer, kada bi nasilnik odlučio da se vrati u stan na Senjaku, mogao bi biti ekspresno osuđen na pomenute tri godine robije, te bi mu se i one pridodale kazni na koju bi sud mogao da ga osudi za porodično nasilje.

Podsetimo, Natašu Bekvalac suprug je u noći između 13. i 14. aprila pretukao u njenom stanu na Dedinju, a istog dana napustio je dom u kojem su zajedno stanovali. Nataša Bekvalac je, podsećamo, nakon nasilja izjavila da ju je Luka “pijan udarao i nogama i rukama”, te da ju je udarao u ranu od carskog reza.

Na Natašinom telu, rukama i licu su se videle modrice i tragovi udarca. Luka Lazukić je sa druge strane tvrdio da se ništa od toga nije desilo, te da je nije brutalno pretukao, da joj nije naneo povrede, napravio modrice, tužilaštvo je prikupilo dokaze protiv njega koji su bili sasvim dovoljni da se podigne optužnica. Podsećamo, nasilnik se sramno branio i rečima da su modrice nastale od anticelulit masaže, te da je moglo da se dogodi i da je Nataša povredila samu sebe.

Luka je sve ovo vreme od trenutka kada je slučaj izašao u javnost boravio kod prijatelja, a u jednom momentu napustio je Srbiju i otišao u Grčku. U međuvremenu, Luka je podneo krivičnu prijavu protiv oca Nataše Bekvalac i u policiji ga nazvao neuračunljivim, te izjavio da je “nedopustivo da mu Natašin otac preti preko Javnog servisa Srbije i govori da će ga ubiti”, aludirajući na gostovanje Dragoljuba Bekvalca u emisiji “Da možda ne”, u kojoj je tema bilo nasilje.

Nasilnik nije imao dokaze za pretnje koje pominje, budući da nije postojao nijedan razgovor u kojem Dragoljub preti Luki, već je priložio intervju iz pomenute RTS-ove emisije, kao i još jedan intervju koji je dao Dragoljub Bekvalac nakon što je Lazukić pretukao pevačicu.