Celebrity News

Počelo suđenje muškarcu koji je planirao napad na princa Džordža

Počelo suđenje muškarcu koji je planirao napad na princa Džordža

Nakon što je otkriven plan napada na četverogodišnjeg princa, britanska policija uhapsila je 32-godišnjeg Husaina Rašida, kojem je sada, u Londonu, i započelo suđenje.

Tužitelji tvrde kako je Rašid, koji se na Internetu predstavljao kao Lone Mujahid, podsticao napad na nekoliko ciljeva, a jedna od namera bila mu je i ubrizgavanje otrova u sladolede po radnjama, kao i da ubije princa u školi koju pohađa.

Navodno je jedna od njegovih objava na Internetu, u tajnoj grupi, uključivala i fotografiju malenog princa, adresu škole, siluetu džihadiste i poruku u kojoj je stajalo kako čak ni kraljevska porodica neće biti sigurna i ostati netaknuta.

Rašid, učitelj islama u džamiji, iz gradića na sjeverozapadu Velike Britanije, optužen je, između ostalog, da je istomišljenicima davao savete kako da koriste bombe, hemijske supstance i noževe za napade, te ih ohrabrivao u njihovim namerama.

Napisao je nebrojeno mnogo objava u kojima glorificira uspešne terorističke napade i podsticao svoje pratitelje da naprave i sami još uspešnije. Sve optužbe Rašid odbacuje, a kako će se suđenje završiti znaće se za otprilike šest nedelja, koliko se očekuje da će trajati.