Celebrity News

Danas je najveća balkanska zvezda, a evo kako je izgledao početak Cecine karijere: Celu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja

Danas je najveća balkanska zvezda, a evo kako je izgledao početak Cecine karijere: Celu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja

Diva Svetlana Ceca Ražnatović, najveća balkanska folk zvezda, nekada je bila samo jedna u nizu talentovanih devojaka koja je želela da ostvari svoj san i postane pevačica.

Kako je to izgledalo podsetila se nostalgična Ceca i kao podstrek svim mladim ljudima na početku karijera na Instagramu je podelila video tri decenije star.

- I tako je sve počelo. Još samo sedam dana je ostalo kada ću proslaviti trideset godina karijere. Sećam se, kraj 1987. godine, poslednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsekla su mi se kolena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene. Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Celu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sutra smo krenuli. Tog jutra, pravo smo otišli u studio, snimala sam probne snimke pesama tadašnjih koleginica koje su bile zvezde, kao što su Lepa Brena, Vesna Zmijanac, Šemsa Suljaković i mnoge druge. Snimila sam nekoliko pesama i muzička komsija PGP je preslušala. Niko nije verovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam i dete - prisetila se danas Ceca, a zatim nastavila priču:

- Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspešnijeg debitanta sa pesmom “Cvetak zanovetak”, što svedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih menjala - sve bih opet ponovo - raznežila se Ceca.