Celebrity News

Dženan Lončarević priznao: Sam Bog zna kako sam pevao posle SMRTI brata

Dženan Lončarević priznao: Sam Bog zna kako sam pevao posle SMRTI brata

Pevač kaže da je želeo da ispoštuje publiku bez obzira na bol koji je osećao jer su oni čekali da se raduju uz njegove pesme.

Dženan Lončarević svoje fanove će uskoro obradovati novim singlom, a za “Scenu” priča kako je odoleo porocima, zašto privatan život drži daleko od javnosti, kada plače i preko čega nikada ne bi prešao.

Postoje pevači kao što ste vi koji veoma staloženo grade karijeru i svoj privatan život čuvaju. Smatrate li da je to dobar put kojim koračate do popularnosti?

- Smatram da koračam pametnim putem, odnosno onim kojim sam i želeo da koračam. Sve ono što sam naučio od nekih starijih kolega jeste pokazivanje i pružanje onoga što se naziva muzika. Defitivno je moj odgovor da sam publici pružio prisnost pomoću pesama, a sve ono što se zove privatan život je privatan život.

Ono što ipak niste uspeli da sakrijete od javnosti jeste da ste tvrdoglavi. Preko čega ne bi ste nikada prešlu u životu?

- Veoma sam tvrdoglav, mislim da horoskopski znak koji nosim, a to je ovan, je s pravom takav karakter. Ne bih prešao i ne prelazim preko neprofesionalnosti. Mrzim kašnjenje. Ali ne prelazim preko laži.

Pre nekoliko godina morali ste da izađete na stejdž za novogodišnju noć, a manje od mesec dana pre toga ste ostali bez rođenog brata. Šta vam je prolazilo kroz glavu i koliko je trebalo snage da izađete na binu i zapevate?

- Sam Bog zna kako je meni bilo te noći i koliko mi je bilo teško. Ali sam izašao da otpevam, jer svima onima koji su želeli da uživaju uz moje pesme sam dugovao to.

Deluje da ste emotivni, što pokazujete kroz pesme. Šta privatno zna da rasplače Dženana?

- Mislim da su osobe rođene u znaku ovna po formaciji emotivne. Zna da me rasplače tužna scena u filmu, nekada i ona srećna kada je vidim na kraju. Što se tiče pesama, mislim da sam svaku morao da proživim da bih dobro shvatio to o čemu je neko pisao pesmu, da bih mogao da je prenesem publici.

Kod brojnih pevača su prisutni poroci, kao što su narkotici, alkohol, kocaknje... Kako ste se odupreli tome?

- Jednostavno, ne vidim ništa lepo u svemu tome. Neću da budem sada onaj koji će imati epitet “anđela”, ali znam da popijem nekada čašicu alkohola. Nisam od onih koji se opijaju. To što ste naveli, a ne želim da izgovorim smatram da je nepotrebno nama koji se bavimo ovim poslom, a u mogućnosti jesmo da to probamo iz više razloga. Mislim da je to nepotrebno i da se na milion drugih načina možemo oraspoložiti, a da to ne budu suplementi, a ni to što ste pomenili, a zovu se narkotici. Ljudi živite zdravim životom.

Da li je tačno da imate oko 150 pari patika?

- Ne znam tačnu brojku, ali znam da imam skoro sve boje starki i znam tačno gde ih držim, koje je čije mesto.

Za publiku ste spremili sing “Košava”. Da li je to nešto što smo navikli kada ste vi u pitanju ili je drugačije?

- Singl je nastao jednog dana kada je Miloš Roganović rekao “dođi do mene, napokon imam pesmu”. Zašto ovo kažem? Zato što smo pokušavali sa nekim izletima gde sam shvatio da to što pevam nisam ja. I smatram da svi mi koji se bavimo ovim poslom, treba da furamo svoj pravac. Samo sam jedanput skrenuo malo sa puta i od publike dobio jako dobar šamar. Smatram da svako od nas treba da snima ono što želi i voli. Neće to biti hit na jedan, ali publika to nagradi aplauzom. Pesma koja ima radni naziv “Košava” će se svideti svima koji budu slušali, nadam se.