Celebrity News

Olga Odanović o teškom periodu: Važno je da svaki dan iz sebe izvučete radost i izmamite osmeh

Olga Odanović o teškom periodu: Važno je da svaki dan iz sebe izvučete radost i izmamite osmeh

Olga Odanović, proslavljena glumica i prvakinja Narodnog pozorišta otkrila je svoju najdublju intimu. Ona se ohrabrila da govori o menopauzi - životnom trenutku koji ume da bude neprijatan mnogim ženama.

- Dvadeset prvi je vek, mnogo se govori i pridaje važnosti apsolutno svemu. Te je klimaks, te menopauza, već kako ko naziva - A da li je uopšte i bitno? Tako u moje vreme nije bilo. Danas se obraća mnogo pažnje na to, što iz nekog razloga samo povećava stigmatizaciju umesto da razbija tabue. Ja sam takođe u klimaksu, jer imam pedeset osam godina, ali se pravim luda, ne primećujem. Malo vam bude toplo, malo se znojite i prođe. To je normalna faza života, kao što je bio pubertet. Ne treba čovek mnogo da razmišlja. Tako da je to moj savet – zaboravite na to, nemojte pridavati preveliku važnost celoj priči, nego živite potpuno normalno kao i do sada i sve će sigurno biti u redu - ispričala je Olga Odanović za portal "Ženske tajne".

A post shared by Aska.rs (@aska.rs) on Nov 22, 2017 at 9:40am PST

Olga je otkrila i da je jedno vreme bila lošeg zdravlja.

- Imala sam neke zdravstvene tegobe i ponašala sam se vrlo hrabro i razumno u tom trenutku. Imala sam čak i intervenciju, ali to je sve prošlo i hvala Bogu, sad je sve u redu. U tim trenucima vi sa sobom morate da pređete na „ti“. Ne treba izgovarati da je to problem, jer čim postavite tako stvari, vi ćete stvarno biti u problemu. Sve ide iz glave i ljudi ne shvataju koliko je važno da svaki dan iz sebe izvučete radost i izmamite osmeh. Stalno se zahvaljujem i ujutru i uveče jer sam zahvalna na svemu što mi je dato. Nisam materijalista, nikada me u životu nisu interesovale materijalne stvari. Kada tako razmišljate i u stanju ste da svojom voljom i pameću vratite sebi radost, vedrinu i motiv – vi ste pobedili i uvek ćete pobeđivati - objasnila je Olga.

Ona je ispričala i da je u mladosti bila eksplozivnija, ali da su je godine naučile da bude mirnija.

- U mladosti sam bila vrlo eksplozivna. Često sam impulsivno reagovala na mnoge stvari. Međutim, kako sam sticala iskustvo, zrelost i godine, sve sam postajala mirnija. Sada me više ne nerviraju neke besmislene stvari. No, u tome je i sve vreme i bio trik – shvatiti šta je besmisleno, a šta nije. Moram da kažem sa ovim iskustvom i godinama ne dozvoljavam da me bilo šta poremeti i izvede iz takta. Ne znam šta bi trebalo da se desi da poludim ili da odreagujem onako kako nije primereno. To sebi više ne dozvoljavam.