Celebrity News

Poznata glumica iskreno o veštačkoj oplodnji: Zašto se odlučila da postane majka u 55. godini

Poznata glumica iskreno o veštačkoj oplodnji: Zašto se odlučila da postane majka u 55. godini

Pre gotovo 15 godina, u doba kada se rastajala od svog četvrtog supruga Raula Majera i započinjala vezu s poslednjim, petim po redu suprugom, Matijom Desijem, glumica i manekenka odlučila je da zamrzne svoja jajašca. Kako je rekla, u to vreme koristile su se sasvim drugačije metode smrzavanja jajašaca, stoga je i procenat neuspelih trudnoća bio itekako veći.

55-godišnja Brigit Nilsen u junu ove godine rodila je svoje peto dete, devojčicu Fridu, zbog čega je postala meta negativnih kritika i osuda što se tako kasno odlučila na trudnoću.

- Doktori su mi dali tek 3 do 4 posto šanse da ostanem trudna sa svojim jajašcima. Nisam ih imala puno, ali bilo ih je dovoljno - rekla je Brigit koja iz prošlih brakova ima četvoricu sinova.

- Nisam mislila da ću se nakon 42. godine odlučiti na trudnoću.

Kako je rekla, IVF proces, odnosno medicinski potpomognuta oplodnja, za nju je bio izrazito naporan, težak i bolan proces.

- Bilo je tu puno razočaranja. Stalno čekaš telefonski poziv i znaš da će ti reći da još jedan postupak nije uspeo. To čekanje ubija, posebno jer žene nerado pričaju o tome pa misliš da si jedina.

Vest da je oplodnja ipak uspela i da je Brigit Nilsen u drugom stanju, ona i suprug nisu želeli odmah da podele sa najbližima. Kako je rekla, čekali su do 26. nedelje da im saopšte tu vest, a javnost je saznala tek dve nedelje pre termina porođaja.

23. juna Brigit i Desi, nakon carskog reza, postali su u Los Anđelesu roditelji malene devojčice, koju su nazvali Frida.

- Moj suprug i ja smo ovo želeli godinama, a sada napokon imam svoju malu princezu. Biti majka je najljepša stvar na svetu.