Celebrity News

Andrija Kuzmanović: Mrzim serije iz dna duše, ali eto, nešto me je poteralo s ulogama u njima

09/09/2018

Andrija Kuzmanović: Mrzim serije iz dna duše, ali eto, nešto me je poteralo s ulogama u njima

story

U toku je snimanje serije "Jutro će promeniti sve", koja prati četvoro tridesetogodišnjaka u Beogradu. Kada se Filip, dečko koji obećava, perfektni student ETF-a, stipendista prestižnog američkog univerziteta Berkli, nakon nekoliko godina provedenih u Americi vrati u Beograd, ispostaviće se, da će naizgled kratka poseta porodici i prijateljima, trajati duže nego što je planirano.

Filipova poseta okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru. Ovo je je priča o ljudima koji su završili školovanje, nisu oformili porodice, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i svojim mestom u društvu.

Oni su u raskoraku između mladosti i odraslog doba, nisu više mladi, a nisu ni u potpunosti odrasli. Pokušavaju da redefinišu svoje prijateljske i emotivne odnose i shvate "kuda dalje".

Uloga Ljube, pripala je Andriji Kuzmanoviću, koji je u videokrug javnosti ušao nakon svojih prvih velikih uloga, prvo u ostvarenju "Montevide, bog te video", a posle i u seriji Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom" emitovanoj na RTS tokom 2017.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели JUTRO ĆE PROMENITI SVE (@jutrocepromenitisve) дана 7. Сеп 2018. у 3:10 PDT


S obzirom na to koju temu serija obrađuje, pitali smo Andriju šta misli o tome što je njegovoj generaciji potrebno toliko vremena da se "pronađe" i odluči na ozbiljnije korake u životu.

- Kako god ko da je živeo, uvek je nešto falilo... Stalno je oko nas bio neki rat dok smo odrastali, stalno nešto nismo imali. Plata dve marke, patike 10. Kada su nam se vrata u svet končano otvorila, postali smo željni novih iskustava i verovatno sada nadoknađujemo propušteno. Eto to je možda opravdanje za to što se kasnije venčavamo i stariji dobijamo decu - kaže glumac za "Mondo".

Andrija kaže da lik kojeg igra u seriji "Jutro će promeniti sve", Ljuba ima dosta sličnosti s njim.

- On je došao iz unutrašnjosti i pokušava na sve moguće načine da ostane u Beogradu, ali to mu nekako ne ide na ruku. Prvo pokušava da se uvali kod nekih devojaka u stan, a onda kod drugara. Shvatamo da je to jedna od priča koju ako nismo sami iskusili, sigurno smo čuli negde u okruženju. On je interesantan i po tome što za njega ne postoji problem, uvek se nekako dočeka na noge. Talentovan je za mnoge stvari, ali na njih nešto ne obraća pažnju.

Glumac je otkrio šta će se dešavati s njegovim likom u nekim kasnijim epizodama.

- Ljuba se vraća u svoje rodno mesto i tokom tog putovanja razmišlja hoće li se vratiti u Beograd, u čemu je pogrešio, imaće neke nedoumice, eto toliko smem da vam kažem.

Andrija objašnjava da je serija namenjena svima, ali da je naši roditelji možda neće oduševljeno dočekati.

- Verovatno će pomisliti 'A ovi opet nešto...' Serija nije usko vezana za neko vreme, pa će se, verujem, mnogima dopasti.

S obzirom da je glumac kojeg više gledamo u serijama, pitali smo ga koliko on gleda serije i koja mu je omiljena.

- Iskreno, nisam ljubitelj serija. Uglavnom volim naše domaće stare serije. Evo na primer 'Vruć vetar'. To je odlična serija, koja je zarobila neke stare emocije, boje, zvukove... Nije mi jasno zašto je sad moderno da se stare serije ne vole, pa ljudi ne gledaju ovu seriju, ili 'Bolji život', jednog Čkalju ili Ljubišu Samardžića. Ne verujem da će neko ikada napraviti nešto bolje od toga. Namerno sam spomenuo 'Vruć vetar', jer ga svi nešto spominju u lošem kontekstu i negoduju što se toliko puta reprizira. Pa čoveče, napravi nešto bolje, pa nećemo staro reprizirati. Mrzim serije iz dna duše, ali eto vidite, nešto me je poteralo s ulogama u njima. Zapravo sam i malo filmova radio. Ali iskreno, kakvi su se filmovi pravili, nisam mnogo propustio. Imam jednu tezu, ako vidim Toma Henksa na televiziji, znam da sigurno nije serija (haha). Kada pomislim na serije, uvek mislim na neku budalaštinu, poput 'Dva i po muškarca', koju mogu uvek da gledam i smejem se kretenizmima iz Malibua.