Celebrity News

Manifestacija „24 SATA ELEGANCIJE“ održana na BELOM DVORU

17/09/2018

Manifestacija „24 SATA ELEGANCIJE“ održana na BELOM DVORU

story

Manifestacija „24 sata elegancije“ zvanično je otvorena na Belom dvoru pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine.

Ovaj događaj je deo osmog izdanja „24 sata elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence” posvećenog kulturi klasičnih automobila, rafiniranosti i vrhunskom kvalitetu, a održava se od 7. do 9. septembra u Beogradu, u partnerstvu sa Belgrade Waterfront, ÄŒivasom i Srpskim savezom za istorijska vozila (članom FIVA-e).

“24 sata elegancije” je međunarodna manifestacija posvećemna prestižnim robnim markama koje su sinonim vrhunskog kvaliteta proizvodnje i izrade detalja. Svake godine zvanice imaju priliku da podele svoju strast prema klasičnim automobilima, eleganciji, stilu i prefinjenosti. Specijalni gost manifestacije je ruska princeza Olga Andrejevna Romanov, jedna od naslednica carske porodice Romanov.

 

Gala veče počeelo je izložbom „Masters of ekselens“, a ovogodišnje izdanje bilo je posvećeno napuljskim majstorima elegancije, kao što su majstori vrhunskih, rukom rađenih odela elegancije Sartoria Panico, majstori ekskluzivne obuće Ducal iz Firence, zatim proizvođača skupocenih tkanina Drago iz Italije, svetski poznata kuća rukom šivenih košulja MAROL1959 iz Bolonje i tako dalje.

 

Od 2016. godine, segment Savremena umetnost, nastao u saradnji sa galerijom Nešović Fine Arts, predstavio je brojne umetnike iz jugoistčne Evrope. Ovog puta predstavljen je Vuk Vidor, čije se jedno od umetničkih dela našlo na humanitarnoj aukciji, a prikupljena sredstva namenjena su humanitarnim aktivnostima Fondacije Princeze Katarine.