Celebrity News

Kolege i prijatelji se oprostili od Predraga Ejdusa

Kolege i prijatelji se oprostili od Predraga Ejdusa

Srpski glumac koji je nedavno preminuo posle duže bolesti u 72. godini kremiran je na Novom groblju okružen mnogobrojim kolegama, prijateljima i porodicom.

Nekoliko stotina ljudi, među kojima su bili brojni velikani sprskog glumišta, došlo je na Novo groblje u Beogradu da se oprosti od nedavno preminulog glumca Predraga Ejdusa.

Dok je Branku Cvejiću pripala čast da održi govor u kapeli, među onima koji su došli da kažu "poslednje zbogom" bili su i Miki Manojlović, Voja Brajović, Ceca Bojković, Tihomir Stanić, Branislav Lečić, Irfan Mensur, Vlasta Velisavljević, Anita Mančić...

- Predrag Ejdus je aristokrata, veliki džentlmen, grandiozan glumac i imao sam sreću da od mojih studentskih dana, od prvog dana kad smo se upoznali, budemo prijatelji. Gledao sam ga kao starijeg brata... Voleo sam ga mnogo. Pamtiću ga po velikoj čestitosti. Bio je nesebičan, zaista - rekao je Tihomir Tika Stanić za "Telegraf".

Predrag Ejdus je početkom prošle godine hitno operisan, nakon čega je mesec dana proveo u bolnici.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Art Vista (@art_vista_doo) дана 28. Сеп 2018. у 11:19 PDT

Rođen je 24. jula 1947. godine u Beogradu.Završio je 14. beogradsku gimnaziju, a glumu diplomirao 1972. na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju.

Od 1985. do 1989. godine bio je predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije, a 1993. godine se priključio Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Od 2000. godine je vanredni profesor glume na Akademiji umetnosti.

Odigrao je oko 200 dramskih uloga i snimio više od 50 filmova. Učestvovao je u 50 televizijskih drama i 30 TV serija, ostvario preko 200 uloga u radio-dramama snimljenim za Radio Beograd.