Celebrity News

IVAN BOSILJČIĆ O URGENTOM CENTRU: Život doktora Arsića je prilično nestabilan

IVAN BOSILJČIĆ O URGENTOM CENTRU: Život doktora Arsića je prilično nestabilan

Ivana Bosiljčića gledamo i u drugoj sezoni serije "Urgentni centar", koja se dva puta nedeljno emituje na Prvoj televiziji. U razgovoru za "Kurir" popularni glumac otkriva kako se spremao za ulogu pedijatra i kakva su njegova iskustva s lekarima.

Kakva je sudbina doktora Nemanje Arsića u novim epizodama?

- Život doktora Arsića je prilično nestabilan. Postoji samo jedna stvar oko koje je u potpunosti siguran da je u pravu i da je istina na njegovoj strani, a to je odnos sa svojim pacijentima, odnosno decom koju leči. Kao neko ko ne može da podnese formalizam, imaće mnogo problema u kolektivu, biće i u sukobu s institucijom, a u jednom momentu će se dovesti u pitanje i njegov ostanak u UC. Da li će doktor Arsić ostati deo tima ili će napustiti grad, videćete...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) on Sep 12, 2018 at 7:21am PDT

Da li je tačno da vas je za snimanje serije pripremao dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj i sadašnji gradonačelnik? Koji savet vam je dao?

- Još pre četiri godine, kada smo snimali prvi serijal, dr Radojičić i njegov tim dečjih psihologa u Tiršovoj su u svakom trenutku bili tu za mene. Najkorisnije mi je bilo da iz prve ruke saznam šta se zapravo krije iza uspešnog odnosa lekara i deteta kao pacijenta, kako se ponaša prema roditeljima u urgentnim situacijama, kada je dečji život u pitanju. Nakon četiri godine, svaki savet koji sam tada dobio je i dalje aktuelan. Moje znanje o lekarskoj praksi na temu hitne pomoći ili urgentne medicine je dopunila dr Ivana Stefanović, jedan od vodećih stručnjaka i doktora beogradske hitne pomoći. Bez njenog svakodnevnog prisustva na našim snimanjima ceo ovaj mehanizam bi sigurno stao.

Doktora Daga Rosa u "ER" tumačio je Džordž Kluni, a u našoj verziji vi tumačite doktora Arsića. Koliko vas opterećuje upoređivanje s Klunijem?

- Serija je u Americi rađena pre više od 20 godina, za to vreme je medicina umnogome napredovala, s druge strane, američki socijalni sistem i naš se razlikuju, tako da je bilo kakva vrsta poređenja suvišna. Mi pričamo priču o lekarima i pacijentima u Srbiji danas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) on Oct 1, 2018 at 3:14pm PDT

Da li vodite računa o zdravlju i da li ste hipohondar?

- Evo jedan vic na tu temu: Je li znate šta hipohondru piše na nadrgrobnoj ploči? "Je l' sam vam rekao?!"

Svojevremeno ste prešli sa Terazija u Narodno pozorište. Kako je to uticalo na vašu karijeru?

- To je bilo pre pet godina, između se još štošta izdešavalo, ali ono što se ispostavilo kao odlična okolnost jeste to da sam, pored toga što sam se pridružio dramskom repertoaru fantastičnog ansambla nacionalnog teatra, ostao i u svim ulogama u mjuziklima koje sam igrao dosad. Tako pored "Marije Stjuart", "Čuda u Šarganu", "Izbiračice" u Narodnom pozorištu, sa velikim zadovoljstvom igram u "Jadnicima" i "Velikom Getsbiju" u Madlenijanumu, i "Zoni Zamfirovoj" i "Cigani lete u nebo" u Pozorištu na Terazijama.

Supruga Jelena sinhronizovala je nekoliko crtanih filmova. Kako vam se to dopada?

- Sećam se da sam gledajući "Malog princa", koji je bio njena prva sinhronizacija, bio ozbiljno iznenađenje. Onda sam se na njenom primeru ovog savršeno odrađenog posla setio da veliki umetnici nikada nisu talentovani samo za jednu oblast. Na mnogim primerima kako na domaćoj tako i na svetskoj muzičkoj sceni videlo se da su pevači i te kako glumački nadareni i da su to uspešno upotrebljavali u svojim karijerama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivan Bosiljcic (@ivanbosiljcicofficial) on Oct 7, 2018 at 1:40pm PDT