Celebrity News

Ispraćena na večni počinak: Milena Dravić sahranjena u Aleji zaslužnih građana pored svog Gage

Ispraćena na večni počinak: Milena Dravić sahranjena u Aleji zaslužnih građana pored svog Gage

Diva srpskog i jugoslovenskog glumišta, Milena Dravić sahranjena u 15.30 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored supruga Dragana Gage Nikolića.

- Stvoreni smo za ljubav, smrt nije konačna. Ljubav je osnovni dar. Pred nama je žena koja je od Boga bila nadarena mnogim telantima. Najveći dar je imala, a to je ljubav. Nosila je dar ljubavi i po tome je ikona božja. Sve što je imala sve darove pretvorili su se u darivanje. Svi darovi i talenti završavali su se u ljubavi koju je ona pružala svima. Ali najviše ipak prema svome Draganu. Njihova ljubav išla je ka ljubavi Hristovoj, ljubavi sa velikim Lj. Ona je sada u naručju najvećeg, ali i sa svojim dragim ljudima koji su bili smisao njenog postojanja - rekao je mitropolit Porfirije.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Suzana Ilic (@suzanaaa_ilic) дана 19. Окт 2018. у 8:02 PDT

Tri sveštenika držalo je opelo zajedno sa horom.

Kraj Mileninog kovčega, pored Mileninog brata i porodice stoje mladi glumci Petar Benčina, Ivan Mihajlović, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Slaven Došlo, Milan Marić i Miloš Timotijević...

Brojne kolege došle su ispred crkve Svetog Nikole da izjave saučešće i upute poslednje zbogom Mileni Dravić - Anica Dobra, Petar Benčina, Radoslav Zelenović, Boda Ninković, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Vuk Kostić...

Da podsetimo, Milena je preminula 14.oktobra u 79. godini nakon teške bolesti.

Milena Dravić je u Zvezdara teatru igrala 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998).