Celebrity News

Zvezda serije "Jutro će promeniti sve" - Isidora Simijonović: Bitni su mi saradnici, nekada baš oni mogu da me inspirišu

Zvezda serije "Jutro će promeniti sve" - Isidora Simijonović: Bitni su mi saradnici, nekada baš oni mogu da me inspirišu

Talentovanu glumicu Isidoru Simijonović, apsolventa na Akademiji umetnosti u klasi Mirjane Karanović, odnedavno gledamo u ulozi Saše u seriji "Jutro će promeniti sve", reditelja Gorana Stankovića, Vladimira Tagića i Milice Tomović (RTS 1, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 22.00, a sredom od 22.50). Zapazili smo je još pre šest godina kao Jasnu u filmu "Klip", rediteljke Maje Miloš, a ova rola donela joj je nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu u Vilnjusu. Usledile su uloge u filmovima "Gde je Nađa?", "Atomski zdesna", "Dobra žena" i TV serijama "Andrija i Anđelka", "Mamurluci" i "Komšije". Sredinom novembra ponovo ćemo je gledati kao opasnu Ružu, u trećoj sezoni krimi-serije "Ubice mog oca", scenaristkinje Nataše Drakulić i reditelja Predraga Antonijevića, Ivana Živkovića i Miroslava Lekića. U novim epizodama, kaže Isidora, biće više akcionih scena, dok će Ruža biti još hrabrija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isidora Simijonovic (@simijonovicisidora) on Aug 18, 2018 at 9:56am PDT

Kasting za "Jutro" pamti, kako kaže, kao natprosečno prijatno iskustvo:

- Reditelji Goran i Vlada su bili vrlo temeljni u izboru scena, kao i u vremenu i energiji uloženim na audiciji. Dobro smo se sporazumevali već tada - istakla je Simijonovićeva, dodajući da je vrlo dugačak i bogat put, od 40 epizoda, koji su ona i njene kolege prešli sa likovima:

- U tome su nam mnogo pomogli reditelji, koji su o svemu dugo i iscrpno razgovarali s nama i bili spremni da zajedno pronalazimo rešenja.

Kako ste se pripremali za ulogu Saše?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isidora Simijonovic (@simijonovicisidora) on Apr 8, 2017 at 3:58pm PDT

- Bilo mi je važno da pronađem gde su zaista njena prava, tačnije, odakle zapravo dolaze problemi, koji nisu na površini. Junaci se, kroz seriju, menjaju i razotkrivaju, suočavajući se sa sopstvenim slabostima, najčešće onda kada to najmanje očekuju, kao što to obično u životu i biva.

Koji format vam je najdraži: TV, film ili pozorište?

- Nije mi važan format. Važna mi je radost igre i snažan ili jasan motiv da nešto radim i u tome istrajem. Veoma su mi bitni i saradnici, nekada baš oni mogu da me inspirišu ili motivišu da nadmašim sopstvena očekivanja i prevaziđem potencijalne prepreke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isidora Simijonovic (@simijonovicisidora) on Aug 14, 2015 at 4:48am PDT