Celebrity News

KRŠE PRAVILA: Zašto Kejt i Megan nose kratke haljine tokom trudnoće?

KRŠE PRAVILA: Zašto Kejt i Megan nose kratke haljine tokom trudnoće?

Iako je lepa vojvotkinja još uvek u ranoj fazi trudnoće, vest da u proleće stiže kraljevska beba proširila se svetom munjevitom brzinom, pa sada svi žele da vide Meganin trudnički stomak i prate kako napreduje trudnoća

Iako se od plemkinja očekuje da se pridržavaju kraljevskog dres koda, što uključuje nošenje hulahupki, zatvorenih ramena i cipela, izbegavanje crne boje, ali i nošenje haljina prikladne dužine do ispod kolena, Megan Markl i Kejt Midlton već su nebrojeno puta prekršile to nepisano pravilo. Potpuno suprotno od očekivanog, obe vojvotkinje su se tokom trudnoće pojavljivale u javnosti u kratkim haljinama, ali za to postoji logično objašnjenje.

Megan Markl je sve iznenadila kada se tokom međunarodne turneje Australijom i Okeanijom pojavila u kratkoj beloj sako-haljini, vrlo sličnoj onoj koju je nosila krajem avgusta u Londonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan Markle (@hrhofsussex) on Oct 29, 2018 at 8:16am PDT

I vojvotkinja Kejt Midlton je tokom protekle tri trudnoće često viđena u kratkim haljinama. Stručnjak za trudničku odeću Sesil Rejnoud tvrdi kako postoji logično objašnjenje zato što vojvotkinje odjednom u trudnoći nose mini umesto midi kroj haljina.

- S obzirom na to da je sitnije telesne građe, Megan vrlo verovatno ima poprilično naglašen stomak - rekla je za Sesil, osnivačica brenda Serafin, inače omiljenog brenda trudničke odeće Kejt Midlton.

Iako je lepa vojvotkinja još uvek u ranoj fazi trudnoće, vest da u proleće stiže kraljevska beba proširila se svetom munjevitom brzinom, pa sada svi žele da vide Meganin trudnički stomak i prate kako napreduje trudnoća. Stoga su kratke haljine odličan način da se pažnja sa stomaka preusmeri na noge.

Ako bacite oko na svih 41 stajlinga Megan Markl s kraljevske turneje, primetićete da je učestalo pokazivala noge. Rejnoud objašnjava kako je "naglašavanje nogu i ruku odličan trik kojim se postiže lepa, izbalansirana silueta".

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan Markle (@hrhofsussex) on Oct 27, 2018 at 8:23pm PDT

Kejt Midlton, koja za razliku od Megan retko kad iskače iz kalupa ustaljenog kraljevskog kodeksa oblačenja, i sama je tokom trudnoće često nosila kratke haljine, što inače nikada ne radi. Kako njeni stajlinzi ne bi izgledali prenapadno, Kejt se tokom zimskih meseci dosetila da nosi crne hulahupke ispod haljinica.

Megan se u haljinici s potpisom brenda Asos pojavila i tokom sletanja na Novi Zeland, čime je podstakla raspravu o tome da li je ili nije prekršila kraljevski protokol. Činjenica je da sve što lepa vojvotkinja obuče pre toga odobri njen stručni tim kom je cilj izbeći kršenje kraljevskog protokola, stoga je suvišno uopšte razbijati glavu time.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The British Royal Firm (@thebritishroyalfirm) on Nov 7, 2018 at 12:57am PST