Celebrity News

Bivša voditeljka RTS opisala kako je 2 meseca bila na ivici smrti - Ovako je sve počelo

Bivša voditeljka RTS opisala kako je 2 meseca bila na ivici smrti - Ovako je sve počelo

Voditeljka Maja Žeželj više od dva meseca je gledala smrti u oči.

- Sve je bilo veoma jasno: nemam slezinu, imam problema s nekim bakterijama, nisam bila vakcinisana, bakterije su "naletele" na mene, moj organizam ih nije prepoznao i - kraj. Vrlo jednostavno. Uspela sam da se izvučem i sad je sve u redu - pokušala je u jednoj rečenici da objasni Maja Žeželj situaciju koja joj se dogodila 2010.

Sve je počelo pred “Dnevnik“.

- Sve se dogodilo malo pre početka Dnevnika i sve se okrenulo za minut! Nije bilo vremena da pozovemo nekoga da me zameni, pa sam ušla u studio. Doneli su mi vruću vodu, da me greje, jer sam se tresla. Nisam kolabirala, nisam se ni srušila, uspela sam da završim Dnevnik i otišla kući - objasnila je ona.

Tokom noći borila se sa visokom temperaturom, te se ujutru uputila u Urgentni centar i to, kako je sama objasnila, u potpuno svesnom stanju.

- Primio me je moj kum, dr Srđan Mijatović. Po njegovim reakcijama sam shvatila da nije baš sve tako jednostavno. Doktor je video blede kapilare na mom licu... Dolazili su lekari, nije se znalo šta je. Pojavio se i profesor Buca Pavlović, postavio dijagnozu i počela je borba. Preuzeli su me profesorka Vesna Bumbaširević i njen tim. Terapija se bukvalno menjala iz minuta u minut.

Borba je trajala dva meseca.

- Lekari su se borili za moj život, ali sam bila pod lekovima i u nekom, zovem ga međuprostoru, stanju u kojem ne znam šta se događalo. Najgore je bilo mojim ukućanima. Oni nisu, kao ja, taj period prespavali, već su morali da se suoče sa velikom verovatnoćom da se to neće završiti kako treba.

Maja se prisećala i izlaska iz kome...

- Valjda u takvim situacijama ti nisi ti. Strašno si utišan i sve što se dešava ti je normalno. Ne postavljaš pitanja: kako, čemu, kome, zašto baš meni... Ništa ne pitaš! Mučilo me je samo zašto baš sada, kad su mi deca mala?

Maja je prebrodila sve probleme i danas živi srećno sa svojom porodicom u svom domu.