Celebrity News

FOTOGRAFIJE SA VENČANJA KOJE JE PRATIO CEO SVET: Glumica i pevač na meti kritika zbog TRADICIONALNOG DETALJA

FOTOGRAFIJE SA VENČANJA KOJE JE PRATIO CEO SVET: Glumica i pevač na meti kritika zbog TRADICIONALNOG DETALJA

Bivša mis sveta i glumica indijskog porekla Prijanka Čopra (36) udala se proteklog vikenda za pevača Nika Džonasa (26) u rodnoj Indiji.

https://www.instagram.com/p/Bq99wUUB1Pr/?utm_source=ig_embed

Njihovo tradicionalno venčanje pratio je ceo svet, ali su se našli na meti kritika organizacije za prava životinja PETA, koja ih je optužila da zlostavljaju životinje.

https://www.instagram.com/p/Bq-XibyH5Fp/

Naime, u skladu sa tradicionalnim indijskim običajima, Nik je po mladu došao na okićenom slonu što je naljutilo ljubitelje životinja.

https://www.instagram.com/p/Bq-f2y3AVxT/

- Čestitamo vam vaš srećan dan, ali žalimo što to nije bio srećan dan i za životinje. Slonovi koji se iznajmljuji za venčanja žive u lancima, a konji se "vaspitaju" bičevima i šiljcima - navodi se na zvaničnom Tviter profilu "PETA Indija". Par još nije odgovorio na ove kritike.

https://www.instagram.com/p/Bq-poKSHKiD/

Glumica, koja je 2000. godine izabrana za mis sveta, i nekadašnji pevač benda "Jonas Brothers" želeli su da njihovo venčanje bude odraz dve kulture, hindu i hrišćanske.

https://www.instagram.com/p/Bq-pMMvF87f/

Sve je počelo u kući njene majke ceremonijom "puja", zatim "sagneetom", delom svečanosti na kojoj se porodice takmiče u plesu i pevanju, te ceremonijom "mehendi" u sklopu koje se nevesti iscrtavaju tradicionalne tetovaže na dlanovima i rukama.

https://www.instagram.com/p/Bq-pJYah49S/

Potom su razmenili bračne zavete prema hrišćanskim običajima, a venčao ih je Nikov otac u "Jodhpur’s Umaid Bhawan" palati u Radžastanu. Više fotografija sa venčanja o kojem priča ceo svet pogledajte u galeriji.

https://www.instagram.com/p/Bq-pGBXAtE3/

https://www.instagram.com/p/Bq-f9vjAMeg/

https://www.instagram.com/p/Bq-fnq_AnvG/

https://www.instagram.com/p/Bq-puRChhE-/

https://www.instagram.com/p/Bq-liQ_gduW/

https://www.instagram.com/p/Bq-kqKYlJSW/

https://www.instagram.com/p/Bq-cT-XhbHX/