Celebrity News

Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević: Naše dete će odrastati u Topoli uz srpske običaje

Princeza Ljubica i princ Mihailo Karađorđević: Naše dete će odrastati u Topoli uz srpske običaje

Princ Mihailo kaže da ne želi da princeza Ljubica bude sama na porođaju, te će biti prisutan u sali, a zajedno otkrivaju za "Blic" da su veoma uzbuđeni i da jedva čekaju da upoznaju novog člana porodice.

Da li je ovo najlepši poklon koji će stići na pragu 2019. godine?

Mihailo: Mislim da beba neće biti samo najlepši poklon godine, već i najvredniji poklon dosad. Iščekivanje novog života promeni vaše prioritete, pa svi izazovi, problemi i ciljevi počnu da se posmatraju kroz drugu prizmu. Ljubica i ja smo veoma uzbuđeni, i jedva čekamo da upoznamo našeg novog člana proodice.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljubica Karađorđević (@ljubicakaradjordjevic) дана 31. Јул 2018. у 6:51 PDT

Kakve emocije su poslednjih dana prisutne kod vas?

Ljubica: Kako se deveti mesec primiče kraju, tako su emocije sve izraženije. S nestrpljenjem iščekujemo našu bebu, s vremena na vreme se javi i trunčica zabrinutosti, ali se to uglavnom brzo odagna koncentrisanjem na lepe stvari koje nas očekuju i pozitivnim razmišljanjem. Poslednjih nedelja proveli smo puno vremena u pripremi svih sitnica koje će nam, nadam se, olakšati tih prvih par meseci s novorođenčetom - priča buduća majka dok njen suprug otkriva da li su se odlučili koje će ime dati detetu.

 - Još uvek nismo doneli konačnu odluku o imenu - imamo čitavu listu imena koja nam se oboma dopadaju, i koja nose posebno značenje za nas, ali smo odlučili da konačnu odluku donesemo tek kada beba bude stigla na ovaj svet - kaže princ Mihailo i priznaje da će prisustvovati porođaju.

-  Biću prisutan na porođaju, to smo od samog početka planirali. Ne mogu da zamislim da provodim sate u iščekivanju vesti, brinući o tome da li su Ljubica i beba dobro. Uz to, ne želim da Ljubica prolazi kroz to iskustvo sama - iako je ona samostalna i jaka osoba, znam da će joj u tim trenucima značiti podrška i oboje želimo da zajedno proživimo te neponovljive trenutke.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ljubica Karađorđević (@ljubicakaradjordjevic) дана 2. Окт 2018. у 1:12 PDT

U poslednjem intervjuu koji smo radili, rekli ste da ćete dete podizati u Srbiji, hoće li to biti teško i da li ste ostali pri toj odluci?

Mihailo: Planiramo da nastavimo da živimo u Topoli i da naše dete tu i odrasta. To nije odluka koju je bilo teško doneti - oboma nam je vrlo važno da naše dete raste upoznajući naše običaje, istoriju, okruženo svojim narodom. Jedna stvar koju smo primetili živeći u Topoli proteklih godinu dana jeste manjak aktivnosti, prvenstveno namenjenih deci. Želeli smo da damo svoj doprinos da se to promeni, pa smo pre par meseci na Oplencu organizovali humanitarni festival na kom su deca imala priliku da se oprobaju u jahanju, streličarstvu, streljaštvu, borilačkim veštinama... Mislim da je za dete vrlo važno da ima priliku da isproba različite aktivnosti tokom odrastanja kako bi pronašlo sebe i razvilo svoja interesovanja, i potrudili smo se da baš to i ostvarimo. Nadamo se da je taj festival bio samo prvi u nizu aktivnosti koje želimo da organizujemo za decu i mlade, kako bi roditelji u Topoli i okolini imali što više opcija da sa svojom decom kvalitetno provode vreme.