Celebrity News

Zvezda "Vojne akademije" -Đorđe Stojković: Zbog uloge sam naučio da vozim tenk za 45 minuta

Zvezda "Vojne akademije" -Đorđe Stojković: Zbog uloge sam naučio da vozim tenk za 45 minuta

"Sreća prati hrabre" - to je deviza koje se oni drže. Bili su hrabri, a imali su i malo sreće da osvoje srca publike ulogama u najgledanijim serijama. "Vojna akademija", "Sinđelići", "Mamini sinovi", "Sumnjiva lica", "Prvaci sveta", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu" samo su neke od njih. Glumci Iva Kevra i Đorđe Stojković bili su gosti Jutra na TV Prva, gde su govorili o pomenutim projektima, počecima karijere i studentskim danima.

Iva Kevra rođena je u Puli. Nakon neuspešnog pokušaja da upiše glumu u Zagrebu, primljena je na klasu profesora Vladimira Jevtovića na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu. Godinama već živi u Beogradu, a kada je došla, najveći doživljaj bio joj je sneg.

- Oduvek sam htela da idem u školu kad pada sneg - kaže ona opisujući prve godine studiranja.

Debitovala je u seriji "Senke nad Balkanom" u ulozi Kriste Avakumović, a prvi dan snimanja pamti po velikoj gužvi i tremi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Iva Kevra (@ivakevra) дана 25. Нов 2018. у 10:51 PST

- Bili smo u Novom Sadu, bilo je puno statista. Trebalo mi je par sati da se naviknem. Malo sam imala tremu. Kad sam ušla u štos, bilo je sve okej. Sećam se da je Dragan (Bjelogrlić) vikao preko onog ozvučenja: 'Kevra, brže ovde!' - prisetila se glumica.

Đorđe Stojković završio je glumu kod profesora Dragana Petrovića Peleta na FDU. Paralelno sa studijama svirao je kontrabas u kafani na Gardošu. Kaže, tokom dana fakultet, a uveče svirka. Radio je iz ljubavi i zbog novca, ističe.

Nedavno je ostvario zapaženu ulogu u seriji "Žigosani u reketu".

Na pitanje da li se konsultuje sa svojim kolegama o ulogama koje je odigrao, kaže da to ne čini i dodaje da se kastinzi među glumcima čuvaju "pod velom tajne".

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Djordje Stojković (@djole_kordelion) дана 10. Јун 2018. у 10:21 PDT


- Mnogo je lepše kad nas ima više, kao na primer kad smo radili treću sezonu Vojne akademije. Pojavilo se 150 glumaca i od tih 150 izabrano je nas šestoro. Što je onda stvarno veliki podvig - ističe mladi glumac.

Inače, za potrebe snimanja Vojne akademije Stojković je morao da nauči da vozi tenk, jer nije imalo mesta i za njega i za vozača.

- Produkcija me slala u Požarevac, tamo gde se obučavaju tenkisti. Taj pukovnik Vasić je rekao da obuka traje šest meseci. Ja sam rekao: 'Gospodine potpukovniče, ja se izvinjavam, mi treba da naučimo - danas.' Tako da su mi dali najboljeg instruktora, zastavnika Gecića i onda me on naučio, za jedno otprilike, 45 minuta sam ja skapirao sve - kaže Stojković.