Celebrity News

Prva fotografija DOMA na selu: Nova kuća Megan i Harija koštaće narod Velike Britanije 50.000 funti!?

Prva fotografija DOMA na selu: Nova kuća Megan i Harija koštaće narod Velike Britanije 50.000 funti!?

Kada kažemo kraljevska porodica, obično pomislimo na dvorce i lagodan život koji pažljivo čuva obezbeđenje.

Međutim, čini se da su Megan Markl i princ Hari pre ljubitelji prirode nego palate, o čemu svedoči i prva fotografija njihovog nove kuće na selu, u kojoj planiraju da provedu dosta vremena sa svojim detetom, čiji dolazak na svet očekuju na proleće, prenosi Still.

U pitanju je kućica na farmi u Kotsvoldu koja vredi 2.5 milina funti. Zapravo se radi o renoviranom objektu koji je nekada bio ambar.

Fotografije je budućeg doma na Tviteru objavila reporterka Emili Endruz, a mnogi su se složili da nisu očekivali da će kraljevski par imati želju da živi u avakvom ambijentu i kući. Ali, ona je svakakva, samo ne mala.

Kuća ima četiri spavaće sobe, plus dve izdvojene napolju, a u njoj su Megan i Hari već ugostili poznate prijatelje - Džordža i Amal Kluni, Serenu Vilijams, Prijanku Čopru i Nika Džonasa.

Kraljevski par je ovu kuću zakupio na dve godine, ali izvori tvrde da nameravaju da je zadrže.

Međutim, nije sve tako bajno, bar ne po građanje Velike Britanije. Kako prenosi dailymail.co.uk, kuća vojvode i vojvotkinje iz Saseksa će imati obnovljive izvore energije. Za to je potreban izdvojiti iznos od 50.000 funti, a novac će se koriste iz javnih sredstava.

Megan i Hari koji će se na proleće, pre rođenja deteta, preseliti u vikendicu u Vindzoru, nadaju se da će energetska jedinica pružiti svu potrebnu toplotu, toplu vodu i struju.

Trenutno se na imanju nalazi vojska graditelja, jer između ostalog, potrebno je ogromno renoviranje kako bi se pojačala sigurnost, što bi poreske obveznike moglo da košta čak 5 miliona funti.

Vikendica se nalazi na samo 200 metara od javno šetališta, što izaziva veliku zabrinutost zbog privatnosti para.

- Moraće da se izvrše velike promene zbog bezbednosti oko te imovine, izložene na gotovo svakoj strani - rekao je bivši kraljevski zaštitnik Ken Vihrafej.

Prelazak na ovakvo imanje je bez presedana u novijoj kraljevskoj istoriji, a par je postao prvi koji se nalazi van Londona nekoliko decenija.