Celebrity News

MAESTRALNI Đoković osvojio sedmu REKORDNU TITULU, sa tribina ga BORDRIO Ivan Ivanović (foto)

MAESTRALNI Đoković osvojio sedmu REKORDNU TITULU, sa tribina ga BORDRIO Ivan Ivanović (foto)

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je velikog rivala Rafaela Nadala iz Španije 6:3, 6:2, 6:3 i osvojio rekordnu sedmu titulu na Austaralijan openu.

Đoković je ispisao istoriju jer je postao najuspešniji teniser ikada u Melburnu i sa brojem trofejaosamostalio se ispred Roja Emersona i Rodžera Federera, ali i stigao do 15. gren slema u karijeri.

Trijumfom u reprizi finala iz 2012. godine, kada je takođe Đoković slavio, svetski broj jedan približio se Nadalu, koji ima 17, i Federeru sa 20 najznačajnijih trofeja.

U sudaru titana, kako su svi mediji opisali finale, na terenu Rod Lejver arene pitao se samo jedan teniser – Novak Đoković.

Sa tribina Novaka je bodrio i Ivan Ivanović

Srpski as je sjajno servirao (80 odsto uspešnosti posle prvog i 84 posle drugog servisa), a koliko je bio dominantan potvrđuje i podatak da je Nadal samo jednom imao brejk loptu i to u trećem setu, za ukupno nešto više od dva sata igre.

Tako ubedljivom igrom, sličnom kao u polufinalu protiv Francuza Luke Puja, jednostavno španski teniser nije imao šansu…

Ujedno, Đoković je povećao međusobni skor protiv Nadala na 28:25, ali i na prvom mestu ATP liste baš u odnosu na najbližeg pratioca.
Australijan open igrao se za ukupan nagradni fond od 29.687.000 dolara.