Celebrity News

Novak Đoković OTVORIO DUŠU: JELENA JE UVEK BILA UZ MENE!

Novak Đoković OTVORIO DUŠU: JELENA JE UVEK BILA UZ MENE!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nakon sjajnih partija koje pruža u poslednje vreme, okitio se još jednom laskavom titulom. Naime, Đoković je po četvrti put u svojoj karijeri proglašen za najboljeg svetskog sportistu, a prestižnu “Laureus” uručila mu je nekadašnja teniska prvakinja Monika Seleš.

Na svečanoj dodeli nagrada, Novak se pojavio u pratnji supruge Jelene i svojih roditelja, majke Dijane i oca Srđana koji su zajedno s Novakom proslavili veliki uspeh. Koliko mu znači podrška porodice, Novak je potvrdio nebrojeno puta ističući kako su oni oduvijek bili uz njega.

Đoković je nakon velikog uspeha prethodnih godina usled brojnih povreda i napornog rasporeda takmičenja bio prinuđen da napravi dvogodišnju pauzu tokom koje se podvrgao brojnim lekarskim pregledima, a povreda lakta zahtevala je operativni zahvat koji je prema Novakovim rečima mogao da ga košta karijere.

Taj životni period za Đokovića je bio jako stresan, a i sam priznaje da je često bio depresivan i emotivno prazan. Iako je taj period uveliko iza njega, Novak priznaje da je podrška supruge Jelene bila odlučujuća u njegovoj odluci da ne odustane, iako su svi u porodici bili svesni da bi Novak možda trebao napraviti dužu pauzu.

- Jelena je najvažnija osoba u mom životu. Bila mi je najveća podrška 2010. godine, kada sam razmišljao da ne igram više tenis. Da nije bilo nje, ne znam gde bih završio. Verujem da nas je sudbina spojila - izjavio je svojevremeno Đoković.

Novak je nekoliko puta istakao kako je jako teško biti supruga Novaka Đokovića i trpiti sve njengove “hirove”, ali je očigledno njena ljubav bila glavni pokretač svega i glavni motivator njegovog velikog uspeha.

- Jelena mi je mnogo pomogla da pronađem snagu u teškim situacijama. Uz mene su bili još roditelji i braća. Ali na kraju se ipak sve svodi na to kako ja doživljavam stvari i borim se sa njima - izavio je teniser.