Celebrity News

Nikola Đuričko: Moj smisao za humor nastao je kao sredstvo bežanja od dosadne stvarnosti

Nikola Đuričko: Moj smisao za humor nastao je kao sredstvo bežanja od dosadne stvarnosti

Glumac Nikola Đuričko važi za jednog od najvećih šoumena, harizmatičnog i duhovitog glumca kojeg naročito pamtimo po ulogama iz serije "Otvorena vrata", zatim kao Švabu u seriji „Vrati će se rode“, pukovnika Đolovića iz serije „Senke nad Balkanom“, filmova „Do koske”, „Montevideo“, „U zemlji krvi i meda“, koji je režirala slavna Anđelina Džoli. Sažeti sve Nikoline uspehe, koji je, osim kroz glumu, ostavio značajan trag i kroz pisanje, muziku, ali i režiju, traži više od jednog novinskog članka. Stand-up showom kroz koji na duhovit način otkriva nepoznate detalje iz svog života, Đuričko se pridružio skupini kolega glumaca „A“ kategorije, među kojima su Branko Đurić Đuro, Tarik Filipović i drugi, koji već neko vreme plivaju u vodama ovog žanra, piše "Azra.ba".

– Hvala za ovo da pripadam grupi A…Veliki sam poštovalac stand-up komedije. Još kao klinac sam s drugovima na nekim raspalim VHS-ovima gledao Prayera, Murphyja, Williamsa pa kasnije Billa Hicksa…, sve mi se činilo privlačnim. Stand-up ima jednu neposrednost u komunikaciji s publikom i to je ono što je mene privuklo. Ima neke užasne jednostavnosti i spontanosti u direktnom obraćanju. Kao glumac sam uvek neka uloga, a ovom prilikom sam ja, u svoje ime komuniciram s publikom. Mislim da publika voli da čuje i vidi mene privatno. Osim toga, čovek mora da ima želju da priča, a ja volim da pričam i volim da se ljudi smiju.

Kroz stand-up komediju se vraćate i u vojničke dane. Period odsluženja vojnog roka mnogima je pružio više odgoja i discipline nego ijedan ukor iz roditeljskog doma. Čemu su vas vojska i sav njen režim naučili?

– U 27-oj godini sam otišao na odsluženje vojnog roka i to zato što sam zakonski morao. Mislim da sam bio već prilično formiran kad se to dogodilo tako da nisam imao mnogo toga da naučim. Vežbao sam strpljenje i kako da se ne smrznem na – 20 stepeni. Nakupio sam i punu torbu neverovatnih priča i likova, jer to samo u vojsci ima.

Kažu da iz najvećih tuga, emotivnih lomova nastaju najlepše ljubavne pesme, a da težak život porađa i dobar humor, zašto je to tako?

– Smisao za humor, naravno, može da bude deo nekog odbrambenog mehanizma, ali postoji neka granica. Čini mi se da se šalimo poprilično iz muke, ali da bismo se stvarno iskreno i punim srcem smejali, moramo da se osećamo sigurno i raspoloženo. Moguće da je moj smisao za humor nastao kao sredstvo bežanja od dosadne stvarnosti pre nego iz muke.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Nikola Djuricko (@nikoladjuricko) дана 3. Сеп 2016. у 5:34 PDT

Vaš otac je pilot. Nekom logikom sinovi često nastavljaju očevim koracima, ali vi niste. Zašto ste se odlučili za glumački poziv?

– Nažalost, nisam pokazivao sklonost ka tome. Moj uspeh u školi je takođe ukazivao na moju slabu koncentraciju, a letenje je jedna ozbiljna stvar i mora da se bude vrlo racionalan. Moji su se roditelji upoznali kao padobranci, a ja još nikada nisam skočio iz aviona, što ću jednom sigurno probati.