Celebrity News

Vesna Trivalić - Životna priča mnogima omiljene srpske glumice

Vesna Trivalić - Životna priča mnogima omiljene srpske glumice

Vesna Trivalić je svima dobro poznata srpska glumica koja važi za jednu od najdarovitijih srpskih komičarki. Neke od njenih najvažnijih uloga su: Violeta u filmu "Mi nismo anđeli", Cakana u seriji "Otvorena vrata" i Bisenija u "Porodičnom blagu". Rođena je na današnji dan, 13. marta 1965. godine u Beogradu.

Privatni život

Vesna je uz starijeg brata zavolela muziku, a kao tinejdžerka je imala svoj bend. Bavila se i slikanjem, trenirala je odbojku i trčanje, a onda je odlučila da krene na časove glume.

Upisala je Fakultet dramskih umetnosti iz drugog pokušaja, 1984. godine, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Studirala je sa: Brankom Pujić, Mirjanom Joković, Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Žikom Todorovićem, itd.

Vesna se 2001. godine udala za Nenada Pandurovića sa kojim ima sina Nikolu i žive u Dubaiju. Glumica je vezana za svoju domovinu i svaki dolazak u Srbiju doživljava kao odmor. Vesna retko iznosi svoju privatnost u javnost i retko daje intervjue.

Glumac Rade Šerbedžija je svojevremeno izjavio da je Vesna "nebeski talentovana", dok je Nikola Kojo smatra najboljom glumicom na svetu i veruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu.

Karijera

Ostvarila je zapaženu ulogu Buce u filmu "Oktobarfest", 1987. godine. Nakon toga je imala manje uloge u filmovima i serijama od kojih su značajniji "Kako je propao rokenrol", "Metla bez drške" i "Jastuk groba mog". Vesna je 1991. godine tumačila ulogu Ljilje u seriji "Bolji život" koja joj je donela veliku popularnost.

Godinu dana kasnije je glumila Violetu u kultnom filmu "Mi nismo anđeli" koji spada u jedan od najuspešnijih srpskih filmova. Potom je 1994. i 1995. godine u seriji "Otvorena vrata" odigrala ulogu Cakane koja je obeležila njenu karijeru. Vesna je počela snimanje serije "Porodično blago" 1998. godine u kojoj je igrala ulogu Bisenije Gavrilović.

Našla se na listi 10 najboljih srpskih glumica svih vremena koju je sastavio jedan časopis. Četiri godine kasnije je imala svoju prvu glavnu ulogu u filmu: bila je operska pevačica Jadranka u ostvarenju Emira Kusturice "Život je čudo".