Celebrity News

ZA NJIM UZDIŠU MNOGE DAME: Miloš Timotijević otkrio zašto najčešće glumi "opasne momke"

ZA NJIM UZDIŠU MNOGE DAME: Miloš Timotijević otkrio zašto najčešće glumi "opasne momke"

story

Glumac je otkrio zašto najčešće glumi "opasne momke", kako reaguje na komplimente i koji su za njega najveći najveći izazovi u ulogama koje tumači.

Publika je imala prilike da se već godinama "zbližava" preko malih i velikih ekrana sa glumcem Milošem Timotijevićem.

Između ostalog, gledali smo ga u serijama "Vojna akademija", "Sumnjiva lica", "Istine i laži", "Senke nad Balkanom", "Besa", ali i u hit filmu "Južni vetar". Ono što je prepoznatljivo u skoro svim ulogama koje tumači je da ima lik "opasnog momka", ali Miloš se privatno teško poistovećuje sa takvim karakterima...

- Ja sam prilično beningan kao čovek. Nisam ni trunka onoga što igram u suštini. Možda je to neko moje pražnjenje što igram, nešto što je potisnuto pa se to prazni. Ali, ja suštinski uopšte nisam takav i ljudi koji me poznaju znaju da sam relativno blag kao čovek i teško me je iznervirati. Doduše, kada me iznerviraš bolje se skloni... Uloge opasnih momaka mislim da mi dolaze isključivo i samo zbog moje četvrtaste vilice, i zbog moje velike glave. To je prosto jedini razlog zašto je to tako, ja težim nekim ulogama koje su malo drugačije. Evo skoro sam baš gledao film 'Rust n bone' sa Marion Kotijar i Matijasom Šunartsom, i ja takve uloge želim kao Matijas u tom filmu. On jeste negde grub, veliki i jak, ali je u suštini jedno emotivno, tanano biće i to su negde uloge koje me privlače - otkrio je Timotijević za mondo.rs.

Nedavno smo ga gledali kao inspektora Interpola Petrita Kocija u seriji "Besa" gde su žene često imale prilike da se dive njegovom fizičkom izgledu za koje je dobio samo komplimente.

- Ne znam kako da reagujem na to. Ja sam oženjen čovek. Svakome imponuje, ali s druge strane ste svesni isto da te žene vide nešto što vi niste realno. To je jedna dvodimenzionalna slika nekog čoveka kakvog one maštaju da bi vi trebalo da budete, a ne to što ste stvarno. Tako da, to je samo jedan lik u njihovim glavama koji ima prosto moj izgleda, i to je to - smatra Timotijević.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milos Timotijevic (@milosdtimotijevicofficial) дана 26. Феб 2019. у 9:46 PST

Pored uloga na filmu i televizijskim projektima, Miloš Timotijević je dosta prisutan i na pozorišnim daskama, ali kako kaže, danas ne bi mogao da izdvoji samo jedan pravac koji mu je omiljeni...

- Svuda se pronalazim. Ne bih mogao da kažem... Skoro sam baš gledao kolegu Milana Marića na 'N1' koji je rekao jednu lepu stvar - ja se osećam kompletno i kad sam i u pozorištu i na filmu i na televiziji. Ja ne vidim da tu, mislim razlike postoje u tehnici, ali suština posla je nekako ista. Mene ispunjava pozorište, film mi je jedno zadovoljstvo, serije isto. Sve je to nekako lepota našeg posla, što nikad nije isti i to je jedan od velikih razloga zbog čega sam počeo da se bavim glumom - nikad nije isto. Nikada ne bih mogao da povučem crtu. Da ste me ovo pitali pre nekoliko godina, ja bih vam glat rekao da je moj izbor kamera, šta god da je ispred kamere. Sad već, kada sam počeo da igram uloge kakve sam oduvek želeo u pozorištu, shvatam da je to ustvari jedna stabilnost - televizija, film, pozorište, to su tri nogara od stative kamere.

"Ući" u neku ulogu je verovatno uvek zahtevan i dubok proces. Svaki lik je drugačiji i ima nešto što ga izdvaja od drugih, pa koliko je ponekad teško "izaći" iz uloge i vratiti se u sopstvenu kožu?

- Ima trenutaka, ali ne često, jer nemate dovoljno vremena da se spremite. Što je veći period za pripremu to vam je teži posle izlazak iz uloge. Recimo, za film 'Vlažnost' sam se spremao 18 meseci i onda mi je posle trebalo dobrih četiri do šest meseci da se oslobodim tog lika koji se s vremena na vreme čak još uvek javlja, jer neko kada teče kroz vas mesecima, dešava se ponekad da ponovo ispliva, samo naučite vremenom da to kontrolišete. Ali, tih par meseci odmah posle je jezivo. Ranije sam to poredio sa razvodom, raskidate sa nekim koga još uvek volite i to je bolno, a deo je vas.

Glumac je istakao i šta misli o domaćoj kinematografiji i stanju u kojem je danas, kao i da uprkos mnogim negativnim faktorima smatra da danas ima više prednosti nego mana kada je snimanje filmova u pitanju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milos Timotijevic (@milosdtimotijevicofficial) дана 3. Феб 2019. у 4:09 PST

- Prednosti su svakako tehnologija. Ona nam omogućava mnogo lakši i brži rad zbog digitalizacije svega toga. Lako se prebaci sve na kompjuter, montira se, sve ide brzo. Ali, s druge strane, ja gledam danas neke filmove koji su snimljeni pre 30, 40 godina - filmska traka je filmska traka, ali šta da radimo, skupa je kao đavo. Tako da, nema tu pomoći. S te strane je to mana, a s druge strane je jeftinije i lakše danas mladim ljudima da snime film kod kuće aparatom. Sve se može. Otvaraju se neki novi izrazi za mlade ljude i one koji nemaju novca. Mislim da smo u nekom dobrom trenutku i da ima mnogo više prednosti nego mana. Nadam se nečemu dobrom - istakao je Timotijević.

Za kraj je otkrio koji su mu dalje planovi sada kada Petrit Koci "odmara"...

- Očekujem početak snimanje serije 'Južni vetar', koje počinje 5. aprila. Isto inspektor, samo druga strana medalje. Sada pregovaram i za petu sezonu 'Vojne akademije', igram predstavu u pozorištu i radujem se svemu.