Celebrity News

Žika Jakšić otkriva sve o odnosu sa bivšom ženom, ali i tome kako mu prilaze na ulici

Žika Jakšić otkriva sve o odnosu sa bivšom ženom, ali i tome kako mu prilaze na ulici

Voditelj emisije „Nikad nije kasno” otkriva kako sa suprugom Dajanom Paunović udruženim snagama vaspitava naslednika, u kakvim su odnosima nakon razvoda i da li je privatno emotivan kao u emisiji

Žiku Jakšića narod je zavoleo kroz različite TV formate, ali najviše kroz emisiju „Nikad nije kasno”, gde se često rasplače. On za „Scenu” priča o emocijama, ali i sinu Dušanu, koji je nakon razvoda ostao da živi sa majkom.

- Dokazano je da moralno-etičko stablo deca grade oko šeste godine. Mi se jesmo razveli kad je on imao šest godina, ali on je već stekao neke svoje osobine. Tu je sada obrazovanje i nešto na šta roditelji ne mogu da utiču, škola i tako dalje... Mi sada samo pazimo da ne pravi greške. Priznajem da mnogo više računa vodi Dajana jer sin živi sa njom. Siguran sam da ona dobro vodi računa, a vodim i ja kada sam sa njim.

Je l’ prepoznajete neke svoje osobine u njemu?

- Prepoznajem da je zanesenjak. Kada ga nešto zainteresuje, isključuje se iz okruženja. Pametan je i na mene i na majku. Dobar je đak i brzo kapira stvari, ali je na mene sanjar i zanesenjak.

Da li biste mu dozvolili da se bavi poslom kao i vi?

- Ne mogu sada da zamislim tu situaciju. On je talentovano dete i od 1.000 talenata, verovatno će se odlučiti za budući poziv. Sada je važno da roditelji decu usmere da se obrazuju i edukuju, da sačuvaju moralne vrednosti. Na silu usmeravati nekog ka nečemu, to ne daje dobar rezultat. Svaki čovek mora da nađe šta ga ispunjava. Njega sada zanimaju igrice...

Kako provodite slobodno vreme?

- Trudim se da budem običan građanin, ali moja prepoznatljivost uslovljava to da ne mogu da budem običan. Imam svoje okruženje, ljude koje volim i mesta na koja odlazim. Puno radim od kuće, ali kada dođe snimanje, moram da dođem u studio. Nekada sam noćima sam kod kuće i tada radim, istražujem, čitam...

Pa kada spavate ako radite noću?

- Spavam svaki dan od pet ujutru do dva popodne. Spavam fino, devet sati svaki dan.

Je l’ smeju žene da vam prilaze?

- Ne prilaze. Zašto bi prilazile? Nisam neki mlađi glumac, pa da me startuju curice po gradu. Kada priđu da se slikaju, kažu uglavnom: „Moja mama tebe obožava.“

Kako godinama održavate rejting emisije?

- Mislim da je odraz toga što smo egzotika na televiziji, bar po pristupu emisiji. Emisija je previše normalna. Mi smo nenormalno normalni. Nema cirkusa, ludila, usiljenih emocija. Sem lepe muzike, emisija ima i lepu emociju.

Više puta smo i kod vas videli emociju, čak i zaplačete...

- Emociju lično doživljavam, deo sam tog muzikantskog života. U životu ne pokazujem emocije svima, samo pred ljudima za koje mislim da zaslužuju. Van kamera imam kočnice, ali u emisiji „Nikad nije kasno” ih potpuno pustim i kočnice nemam. Tu sam ja zaista ja.

Jednu kandidatkinju ste poljubili u usta.

- To nije taj poljubac. To je kao kada baba ljubi dete, ili obrnuto. U tome nema nikakve erotike. To je jedan izraz ljubavi, ali ne kao što bi drugi okarakterisali poljubac u usta.

Za šta nikad nije kasno?

- Da čovek bude bolji nego što jeste.