Celebrity News

Verica Šerifović O OPERACIJI RAKA DOJKE: Mariji je moja bolest teže pala nego meni

Verica Šerifović O OPERACIJI RAKA DOJKE: Mariji je moja bolest teže pala nego meni

Verica Šerifović prošle godine hrabro se suočila sa rakom dojke. Majka Marije Šerifović tokom leta je operisana na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

U razgovoru za Kurir jedna od najboljih folk pevačica sada sa osmehom na licu poručuje da je sve u redu i da je najgore ostalo iza nje. Međutim, priznaje da je njenoj ćerki Mariji saznanje da joj je majka bolesna veoma teško palo. Čak teže nego i samoj Verici.

- Na sreću, otkriveno je sve na vreme. U tom trenutku tumor je bio mali. Sada sam dobro, posle operacije koju je uspešno obavio doktor Džodić i hvala mu na svemu, redovno idem na kontrole - kaže na početku razgovora pevačica.

Ona otkriva da je najteži period bio od kada je saznala dijagnozu pa do operacije.

- Operacija je, srećom, brzo zakazana, pa je taj najveći stres brzo prošao. Želim svim ženama da savetujem da rade samopregled grudi jer sam ja upravo tako otkrila bolest na vreme. Tada nije ništa strašno - savetuje Verica, od koje se u tim teškim trenucima nije odvajala ćerka.

- Marija je bila sve vreme uz mene, trudila se da bude jaka. Moram priznati da je njoj moja bolest teže pala nego meni. To su mi govorili njeni prijatelji, da se preda mnom pravila jaka, a da joj je zapravo veoma teško palo - priča Šerifovićka.

Kada su majci pop zvezde lekari na redovnom pregledu otkrili maligne promene, to je za evrovizijsku pobednicu bio veliki šok.

- Jeste strašno kada saznate tako nešto. Mariji nije bilo svejedno. Ali, kažem vam, najvažnije je da je problem otkriven na vreme. Predahnule smo tek kada je sve prošlo - ističe Šerifovićeva, koja je sada raspoložena i uveliko ide na nastupe.

- Dobro sam, zaista. Radim puno, ponašam se normalno, ali vodim računa o zdravlju - naglasila je kroz osmeh.

Operisala i štitastu žlezdu

Verica je, prema pisanju medija, i 2015. vodila borbu za zdravlje. Ona je tada operisala štitastu žlezdu.

- Sve je počelo kada je Verica primetila da se brzo umara i da ima neku vrstu gušenja. Mislila je da je sve to normalno i da će proći, ali simptomi su bili sve gori i otežavajući. Obratila se lekaru opšte prakse, koji joj je rekao da mora kod endokrinologa, što je i učinila. Tamo su joj uradili ultrazvuk štitaste žlezde i videli da postoji izraslina tumoroznog porekla - ispričao je tada izvor.