Celebrity News

Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić", veliku podršku pružile i mlađe kolege (foto)

Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić", veliku podršku pružile i mlađe kolege (foto)

U prepunoj sali nacionalnog teatra danas je Gorici Popović na Velikoj sceni uručena nagrada "Žanka Stokić" - tako je ova vrsna glumica postala sedamnaesta dobitnica uglednog priznanja koje dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Novosti" i Grad Požarevac.

- Svojim velikim glumačkim darom, kao i velikom posvećenošću pozorištu i filmu, u potpunosti je zaslužila priznanje koje nosi ime najmarkantnije glumice prve polovine prošlog veka, Žanke Stokić. Gorica je prefinjeno, sa merom i ukusom, a opet sebi svojstvenim šarmom i harizmom, ostvarila nezaboravne uloge - istakla je, između ostalog, u obrazloženju Radmila Živković, predsednica žirija koji je odluku doneo jednoglasno.

Živkovićeva je dodala da želi svim koleginicama da dobiju ovu veličanstvenu nagradu "kao dokaz da nisu uzaludno postojale u glumačkoj umetnosti".

- San svake srpske glumice je da dobije "Žanku". Ona je simbol privrženosti divnoj i teškoj profesiji, kao i nemirenja sa građanskim dužnostima. A sve u ime glumačke slobode. To je ta boemija i slobodoumlje - istakla je Jelica Sretenović.

- Prava gluma je iskrenost. I Žanka i Gorica su iskrene na sceni, sa umećem da prihvate i pruže ljubav publici. Obe prirodne i "narodske", bez "izmotacije" i umišljenosti.

O tome kako Gorica ume da voli život i igru, govorila je i koleginica iz iste kuće, Ateljea 212, Tamara Dragičević:

- Samo neko sa takvom radošću i mladalačkom istrajnošću, može da stvori te divne obično - neobične uloge, koje svi volimo. Ona je nama mladima inspiracija, radost, naša drugarica, majka, podrška.

Glumac Svetozar Cvetković je o svojoj partnerki i prijateljici svedočio kao o velikoj, divnoj tajni, a u čast ovog svečanog i posebnog trenutka otpevao joj je pesmu "Smajl" Net King Kola:

- Nema nikog ko ne zna Goricu, da je nije prepoznao, da joj se nije javio, osmehnuo. Nema nikog da je o Gorici nešto loše pomislio... A opet, šta o njoj znamo? Samo ono što može da otvori svaka internet-stranica. Iako je Gorica jedno od najsvetlijih i najotvorenijih bića u ovom poslu, njena tajna je ostala sakrivena.

Našu glumicu podržale su mnogobrojne kolege, poput Tanje Bošković, Svetlane Cece Bojkovič, Jelisavete Seke Sabljić, Renate Umlanski, Branimira Brstine, ali i one mnogo mlađe, ali jednako talentovane, Anica Dobra, Jelena Stupljanin...