Celebrity News

Zvezda "Očajnih domaćica" otvorila dušu: Rutinski pregled otkrio je nešto zastrašujuće

Zvezda "Očajnih domaćica" otvorila dušu: Rutinski pregled otkrio je nešto zastrašujuće

Kao što bi svaka žena na svetu trebalo redovno da posećuje svog ginekologa, to radi i glumica Marša Kros. Zahvaljujući redovnom odlasku kod ginekologa, pre godinu i po Marša je otkrila mnogo više nego što je očekivala.

Glumici je dijagnostikovan rak anusa. Srećom, ona i njen suprug Tom Mahoni, kome je još 2009. dijagnostikovan rak grla, za sada se drže dobro.

- Nisam mogla ni da zamislim da nešto nije u redu, jer nisam imala nikakvih simptoma - podelila je 57-godišnja zvezda serije "Očajne domaćice" ono što je otkrila na ginekološkom pregledu.

Ona je prvobitno otišla na rutinski digitalni rektalni pregled, koji je na kraju otkrio kancerogenu masu.

- Doktor mi je uručio rezultate i rekao, 'Šta god da je, hoću da znaš da je izlečivo!'

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Promiflash (@promiflash) дана 6. Јун 2019. у 8:52 PDT

Ono što Marša u tom trenutku nije shvatila jeste da su njen i rak njenog muža verovatno povezani istim tipom humanog papiloma virusa (HPV) - polno prenosiva bolest). Današnja vakcinacija može da pomogne u sprečavanju raka koji je povezan sa HPV, zbog čega zvezda "Očajnih domaćica" planira da vakciniše svoju decu.

Marša Kros i Tom Mahoni imaju dve devojčice, Savanu i Eden Mahoni.

Poznata glumica je progovorila o raku anusa, jer želi da razbije tabu temu koja ga okružuje. U svom govoru obratila se ljudima koji imaju istu bolest kao ona, poručivši da ne treba da osećaju stid, "jer se ’to’ uvuklo u vaš anus".

Marša Kros je otkrila da se, posle završetka hemioterapije i zračenja, njen život napokon vraća u normalu.