Celebrity News

Ilda otkrila kako je porodica Šaulić nakon velike tragedije: Moj otac živi kroz moju muziku i nastupe

Ilda otkrila kako je porodica Šaulić nakon velike tragedije: Moj otac živi kroz moju muziku i nastupe

Popularnu folk pevačicu Ildu Šaulić novinari su juče zatekli u kući kralja Petra Prvog na Senjaku, gde je svoja dela izložila umetnica Džulijet Terani. Budući da su dugi niz godina bliske prijateljice, Šaulićeva nije želela da propusti ovaj događaj koji je, priznaje, i sama inicirala.

- To je lepa vrsta slikanja i ja sam želela i pozvala je da dođe u Beograd i da prvu izložbu imamo s njene strane, s obzirom na to da ona to jako dugo radi u inostranstvu. Više puta je dolazila u Beograd, jako joj se dopada i Beograd i ljudi, ali nikad nije izlagala ovde, a ja sam želela da se to desi baš kod nas - priznala je Ilda za pink.rs.

Odmah je bilo primetno da, uprkos tome što je nedavno doživela porodičnu tragediju kada joj je poginuo otac, kralj narodne muzike Šaban Šaulić, Ilda izgleda odlično, te su je novinari upitali ko je i šta je zaslužno za osmeh na njenom licu, posle najtežeg životnog perioda.

- Kako da vam kažem... Ne mogu da se hvalim nekim specijalnim razlozima, kao što i sami znate, da kažem da su nešto posebni u mom životu... Ali, hvala Bogu, zdravi smo, prisutni smo, dete raste kako treba i radujem se nekim novim stvarima u životu. I ovo je jedna od takvih - da večeras budem raspoložena, da to bude onako kako jeste i volela bih da bude više ovakvih događaja - iskrena je bila Ilda.

Ona je nedavno održala svoj povratnički nastup u srpskoj prestonici, prvi posle porodične tragedije. Kako kaže, sa druženja sa beogradskom publikom nosi samo lepe utiske.

- Zadovoljna sam! Svaki početak, mislim nije to početak, ali početak posle nekih krupnih stvari u životu je uvek težak, ali drago mi je da je to baš bilo u Beogradu, da su došli prijatelji i kolege da podrže, da je bilo sveta, da je bilo lepo i veselo... Muzika je moj život i bila je život moga oca i mislim da ja treba da idem dalje i da radim ono što umem i znam - kaže Ilda, koja je posebne emocije publici probudila kada je iste večeri otpevala čitav blok nekih od najvećih hitova svog pokojnog oca.

- Emotivno je bilo, sigurno da jeste. U našim životima sigurno neće više biti sve isto, kao što je bilo nekada, ali prosto kroz muziku to nekako... I moj otac živi kroz sve to, i moju muziku, nastupe i moje raspoloženje. Muzika donosi i ono lepo i ono manje lepo, tako da mislim da to treba da ide dalje, svojim tokom - zaključuje pevačica.

Ona je, takođe, istakla da je sama izrazila želju da u svoj repertoar uvrsti očeve pesme, te da će ih od sada sve češće pevati na nastupima.

- To je bila moja želja i mislim da će to biti ustaljeno, što se tiče mojih nastupa - poručila je Ilda, koja je otkrila i kako su ostali članovi porodice Šaulić - Šabanova udovica Goca, ćerka Sanela i sin Mihajlo.

- Dobro su... Kako da vam kažem, život ide dalje i mi moramo dalje. To mi, negde, između sebe najbolje znamo - iskrena je bila naslednica Šabana Šaulića.