Celebrity News

Sloboda Mićalović: OSLOBODILA SAM SE I PRIHVATILA SEBE

Sloboda Mićalović: OSLOBODILA SAM SE I PRIHVATILA SEBE

Posao glumca je takav da se za uživanje u pohvalama, ma koliko bile zaslužene i ma koliko neka uloga bila značajna, nema vremena. Upravo zato ni glumica Sloboda Mićalović (37) nije imala kad da se prepusti zadovoljstvu zbog bezbroj pohvala koje je dobila za ulogu Simke u seriji Koreni. Predstave koje već dugo igra u nacionalnom teatru i Pozorištu na Terazijama tražile su podjednaku posvećenost, kao i one koje je donedavno spremala. Prvu smo videli 20. aprila, na Sceni Raša Plaoviæ Narodnog pozorišta. U stvari, Uspavanka za Vuka Ničijeg nije nova, ali za Slobodu jeste, jer ćemo, budući da je Kalina Kovačvić na porodiljskom odsustvu, ubuduće nju gledati u ulozi Klare. U maju je, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, imala premijeru komada Lorencačo, a nedavno je započela snimanje četvrtog dela serije Ubice mog oca, dok je tokom leta očekuje i snimanje serije Urgentni centar i drugog dela filma Biser Bojane. Zbog svih tih obaveza, svaki Slobodin dan isplaniran je nedeljama unapred, pa smo se i za ovaj intervju dogovarali više od mesec dana. Kad smo joj to pomenuli, podsetila nas je i na one, u suštini najvažnije, porodične obaveze.

– Moje devojčice već imaju devet godina, pa i aktivnosti koje zahtevaju da ih negde vodite i vraćate kući. Dok su bile manje, nije trebalo učiti tablicu množenja, štampana i pisana slova, plus razgovori koji moraju da prate period u kom polako upoznaju život. Što se posla tiče, ne mogu da se požalim, mada se stiče utisak da radim tri puta više nego što je zaista tako. Imala sam sreću da su serije i filmovi u kojima sam igrala veoma gledani. 

Imate li utisak da vam je serija Koreni donela potpuno novu vrstu popularnosti?

S. M. : Ne kažem da mi popularnost ne prija i da je nikada nisam želela, ali uvek mi je bilo neuporedivo važnije da budem priznata glumica i da trajem. Koreni su, zaista, glumačka zrelost i nova faza, koja prati moje godine, profesionalno sazrevanje i životno iskustvo. Sve što sam skupila za ovih trideset sedam godina života, sublimirano je u ulozi Simke. Mogla je da na mom mestu bude mlađa, lepša ili talentovanija glumica, ali ova uloga je zahtevala da se vidi život. U njoj sam prvi put ugledala svoje oči koje više nisu bile naivne, što je za mene bilo zbunjujuće. U nekim momentima prepoznavanje sopstvenih očiju bilo mi je vrlo potresno, ali smatram da je glumački veoma dobro.

Pre šest godina izjavili ste: Vojinova zrelost došla je do punog izražaja u situacijama u kojima bih sigurno udarila glavom u zid, tim pre što ne odustajem dok se u nešto ne uverim. Imala sam sreću da je, u nekim trenucima, uspevao da me zaustavi ili uveri da treba da sačekam. Da li je i danas tako?

S. M. : Sada već imam godine u kojima bi bilo degutantno da me non-stop opominje, kao da sam mu mlađa sestra. Danas se umeša kad mu tražim pomoć, što meni odgovara. Ranije sam se mnogo oslanjala na Vojina, opterećujući time i sebe i njega, a onda me je pustio da odrastem.

Ostatak intimnog intervjua sa Slobodom Mićalović potražite u novi broj magazina STORY koji je u prodaji do 09. jula!