Celebrity News

Đoković finalom protiv Federera ODBRANIO Vimbldon, pogledajte ko je sve pratio ISTORIJSKI MEČ (foto)

Đoković finalom protiv Federera ODBRANIO Vimbldon, pogledajte ko je sve pratio ISTORIJSKI MEČ (foto)

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Rodžera Federera i odbranio titulu na Vimbldonu.

Đoković je pobedio posle dramatičnog spektakla u pet setova, posle petočasovne borbe – 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12.

Đoković je došao do svog 16. Grend slema u karijeri, petog na Vimbldonu, nakon što je taj turnir prethodno osvajao 2011, 2014, 2015. i 2018.

Srpski teniser je pobedio Švajcarca peti put zaredom i sada u međusobnim susretima vodi sa 26-22, piše b92.net.

Novak je, ujedno, prvi igrač koji je osvojio Vimbldon posle spasene meč lopte posle 70 godina, a finale koji je odigrao sa Rodžerom je bilo najduže u istoriji Otvorenog prvenstva Velike Britanije.

Na Vimbldonu, jednom od najvećih turnira u tenisu, koji se održava u Londonu, brojne poznate ličnosti su se okupile kako bi ispratile ovaj finalni meč.

U publici je mnogima odmah zapala za oko supruga Rodžera Federera Mirka Federer, dok su Novaka sve vreme iz lože bodrili majka Dijana, otac Srđan, stric Goran, a pred kraj se pridružio i teniserov sin Stefan.

Kako je Đoković objasnio, njegova supruga Jelena i ćerka Tara su takođe u Londonu, ali ovaj meč pratile su preko malih ekrana.

Takođe, finale su došli da gledaju princ Vilijam i Kejt Midlton, koju su sve vreme sa osmehom pratili meč, a na kraju je vojvotkinja od Kembridža udelila pehar pobedniku.

Kako pišu strani mediji, na tribinama je viđena i manekenka Kendal Džener, koja je došla na meč u pratnji dečka košarkaša.

Pogledajte u galeriji ko je još bio na istorijskom meču: