Celebrity News

Slavko Beleslin: BRAK JE SJAJNA STVAR ZA KOJU NISAM EKSPERT

Slavko Beleslin: BRAK JE SJAJNA STVAR ZA KOJU NISAM EKSPERT

Nema sumnje da su žene jedva čekale povratak markantnog voditelja na Javni servis, ali uprkos činjenici da je i te kako poželjan, još uvek nije pronašao srodnu dušu. Kako kaže, shvatio je da mu pametovanje o ljubavnim vezama ne pristaje jer o tome više ništa ne zna...

Flešbekovi nas vraćaju u prošlost, a novinara Slavka Beleslina (45) vratili su na ekrane. Naravno, govorimo o emisiji “Šta je bilo posle – flešbek”, koju smo mogli da gledamo prethodna tri ponedeljka. Slavko je ideju za ovu emisiju dobio pre desetak godina, kad je njegov tadašnji urednički posao podrazumevao i arhiviranje tema koje su bile ili neobične ili aktuelne. Posle određenog vremena shvatio je da je nešto što je počelo kao skupljanje isečaka iz novina postalo pravo arhivsko blago. Kasnije, dok je radio u informativnom programu, počelo je da ga frustrira što čak ni ljudi koji među prvima saznaju vesti, obrađuju ih i plasiraju, već za par dana ne znaju kako je, zapravo, sve završeno. Tvrdi da sve što je ostalo bez epiloga i zaključka, u suštini, nema smisla, bez obzira na to da li je reč o poslu ili ljubavi. Zato što u to čvrsto veruje, nastoji da u svojoj emisiji, pričama – od kojih su se pojedine stare i nekoliko decenija – da epilog i samim tim smisao.

Prošlog decembra rekli ste da jedva čekate da vidite leđa 2018. godini. Budući da smo ušli u poslednje tromesečje 2019, a da bismo bili u duhu vaše emisije, prvo pitanje je da li mislite da će vam ova godina biti: a) jedna od najboljih u životu b) i za nju jedva čekate da prođe c) prosečna.

- Hese je lepo rekao da "čovek kroz stvarnost prolazi zatvorenih očiju", pa zato tek kasnije vidi šta je za njega bilo loše, a šta dobro. Za godinu dana moći ću da vam odgovorim sa sigurnošću, ali sada imam utisak da me intuicija nije prevarila. To što sam jedva čekao da prođe možda je, zapravo, bilo žurenje da što pre dođe ova godina. Do sada se sve slaže baš onako kako treba.

Da li ste u privatnom životu skloni samo lepim flešbekovima ili se prisetite i promašaja?

- Pamtim samo lepe dane. Apsolutno! Svi prođemo kroz razne faze, počevši od tinejdžerskih depresija i uverenja da je ovo poslednji dan na planeti zato što se ne dopadamo devojčici iz razreda. S ovom zrelošću, kad pogledam unazad, znam da je sve što mi se dešavalo imalo svoj razlog.

Negde sam pročitala da nijedan vaš mobilni telefon nije ispravan dočekao kupovinu sledećeg. Verujem da retko ko može da zamisli "uglađenog Beleslina kako razbija mobilni".

- To, zaista, ne liči na mene, ali postoje i svedoci i mobilni telefoni kao dokazni materijal. Mislim da je to cena koju plaćam da bih u svakoj situaciji, prema svima, bio kulturan i korektan. Sigurno je da postoje trenuci u životu svakog čoveka, u kojima smo skloni eksplozivnim pražnjenjima, a moja nikad nisu bila prema drugim osobama. Osim toga, radim u vrlo stresnoj industriji, a to znači da nekad nešto mora da pukne. Najmanji problem je kad se to desi nekoj spravi. Verujem da upravo zbog tih razbijenih mobilnih telefona nemam čir.

Od kada ste se razveli, mnogo ste češće tema ženskih razgovora i skoro uvek se pokrene pitanje vašeg tradicionalizma. Da li ste se u nekom intervjuu pogrešno izrazili ili zaista kod vas mora da se zna "šta žena može, šta ne"?

- Stavljen sam u čudan kliše, mada sam vrlo otvorenih svetonazora. Moj tradicionalizam polazi od toga da postoji razlog zbog kog prosečan muškarac ima trideset kilograma više i može da trči više od prosečne žene, a žena ima mogućnost da stvara život ili tu moć da – što je rekao jedan pametan čovek – čak i kad je stavite u praznu halu, svojim zračenjem od nje stvori dom. Mislim da se svi bolje osećamo kada se bavimo aspektima koji su nam prirodno dati, ali to nema nikakve veze sa ograničavanjem bilo koga, bilo kada, bilo gde.

Žene su već pomislile da vaša parnterka mora da s posla trči kući da skuva ručak, a o kratkoj haljini ne sme ni da razmišlja.

- Daleko od toga! Čudno je samo što su nas u prošlim decenijama, a naročito prethodnoj, terali da budemo isti, a na svakom sistematskom pregledu je tako očigledno da smo različiti.

U jednom intervjuu rekli ste da je brak divna stvar.

- Na kraju prošle godine rekao sam da povlačim sve što sam ikada izgovorio o braku, a i sva pametovanja o ljubavnim vezama, jer je postalo očigledno da nisam ekspert za tu oblast.

Kako biste danas glasali - a) brak je super b) od braka treba bežati b) brak može da bude pristojna kohabitacija?

- Brak, zaista, jeste sjajna stvar.

Kad se vratimo na početak priče, dolazimo do toga da je bez odgovora ostalo pitanje da li se nešto lepo dešava u ostalim aspektima života, osim posla?

- “Zvezda” je ušla u “Ligu šampiona”, a sinoć smo pobedili “Olimpijakos” (smeh).

Kada ste tri puta pogledali kombinaciju koju vam je doneo naš stilista, setila sam se da i u modi volite tradicionalizam.

- To je još jedno od mesta na kome se ja i moderni svet razilazimo. Nekom Francuzu, koji svakodnevno prolazi kraj Ajfelove kule, stvari koje su u trendu verovatno stoje savršeno, ali kada bih ja bez bilo kakve kritičke misli sve to obukao, samo da bih ličio na njega, morao bih da sebe zapitam: “Ko sam, onda, ja”. Međutim, to ne znači da nisam svestan da sve ide napred. Evo, obukao sam nešto simpatično, a nikada u radnji tako nešto ne bih poželeo da probam.