Celebrity News

Ivana Dudić: Buntovna sam i vrlo temperamentna

Ivana Dudić: Buntovna sam i vrlo temperamentna

Zvezda televizijskog spektakla "Crveni mesec" u otvorenom razgovoru za "Story" otkriva da je prilično nezadovoljna činjenicom da joj se ne udvara baš niko vredan pažnje i govori na temu poremećenih muško-ženskih odnosa...

Otkako se pre pet godina prijavila na audiciju za seriju "Urgentni centar", glumica Ivana Dudić (28) niže uspehe. U ostvarenjima "Bićemo prvaci sveta", "Čizmaši", "Ubice mog oca", "Istine i laži" odigrala je vrlo zapažene sporedne uloge, a početkom ove godine dobila je ponudu za glavnu žensku rolu u projektu Televizije Pink – "Crveni mesec". Komad reditelja Romana Majetića oslikava doba balkanskih ratova i austrougarske okupacije Beograda, dok Ivana tumači lik Sofije Baumen, ćerke austrijskog atašea, koja se dolaskom u srpsku prestonicu zaljubljuje. Ljubavnu priču između nje i mladog oficira Nikole Stanimirovića, u izvođenju glumca Miloša Đurovića, šira publika moći će da prati svakog radnog dana u 21 čas.

 

– Lepo je igrati glavnu ulogu, ali i vrlo zastrašujuće. Velika je odgovornost na meni i Milošu, nadam da ćemo gledaocima uspeti da približimo život, navike, strahove i ljubav jedne epohe. Tome služe i kostimi, koji su zaista predivni i s mnogo ljubavi urađeni. Samo za nas dvoje sašiveno je više od 70 promena, a snimanje još nije završeno. Nemaju svi glumci priliku da dožive to i zato nastojim da uživam u svakom trenutku – započinje priču Ivana i nastavlja:

– Tumačim devojku koja je iznad svog vremena, bori se za ženska prava i svoje mišljenje i stav. Moram da priznam da mi je karakterno vrlo slična. Obe se suprotstavljamo najsnažnijim ličnostima, svojeglave smo, temperamentne i bez dlake na jeziku.

Mada ponosna na svoj buntovni karakter, glumica otkriva da joj u životu nije mnogo dobra doneo te je s vremenom naučila kako da malo spusti loptu.

– Uvek sam radila onako kako sam želela, a ne kako su roditelji ili okolina od mene očekivali. Međutim, što sam starija, shvatila sam da je poželjno da pre odluke malo zastanem i razmislim. Ne mora baš uvek da bude po mom – priča Ivana.

Ivana nije pošla stopama svog oca iluzioniste, mada se sedam godina intenzivno i vrlo uspešno bavila scenskom magijom. Odabrala je glumu, dok magiju opisuje kao pomoćno sredstvo.

– Znanje iz te oblasti pomaže mi da sve okrenem u svoju korist. Šalu na stranu, magija je imati skladnu porodicu, to što sam nedavno postala tetka, što brat i ja imamo punu podršku roditelja.

Magija su prijatelji i nadasve ljubav – izjavila je dramska umetnica, koja trenutno nije zaljubljena, ali nam je otkrila da je, poput svoje junakinje, zarad ljubavi spremna na sve.

Imajući u vidu epohu u kojoj je radnja serije smeštena, za sam kraj pitali smo je koje bi osobine muškaraca iz 1913. volela da današnji momci poseduju.

– Danas se kontakti ostvaruju preko društvenih mreža, dok su momci i devojke rođeni pre Prvog svetskog rata komunicirali preko pisama i pogleda, uz malo reči, s dosta stida. Takođe, izgubilo se kavaljerstvo. Čini mi se da mi se već dve godine niko s tim osobinama nije udvarao. Možda je to zato što su žene postale grublje pa je i džentlmenstvo izgubilo svaki smisao – zaključila je Ivana.